понеделник, август 19


10 от най-полезните храни

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

7. Ябълки

10 от най-полезните храниЯбълките помагат за понижаването на холестерола, предпазват от много видове рак и ни носят здравни ползи, свързани с много други състояния като болестта на Алцхаймер, астма и диабет. Ябълките са особено богати на антиоксиданти и съдържат много витамин С и фибри. Но трябва да имаме предвид, че те са един от най-замърсените с пестициди плодове, затова, когато е възможно, е добре да избираме органични.

8. Сьомга

10 от най-полезните храниСьомгата е пълна с полезните за сърцето омега-3 мастни киселини, които се свързват с понижения риск от внезапна смърт от сърдечна недостатъчност, от влошаване на паметта и болестта на Алцхаймер. Сьомгата е сред храните, които доказано контролират симптомите на различни заболявания – от депресия до артрит. Дивата сьомга е по-добрият избор пред отгледаната във ферма, защото не е замърсена.

9. Пилешко месо

10 от най-полезните храниТова определено е месото, което е най-полезно за здравето. Специалистите препоръчват най-вече пилешките гърди, в които има малко мазнини, като задължително кожата трябва да бъде предварително премахвана. Пилешкото месо е богато на белтъчини и предотвратява намаляването на костната маса. То е източник и на селен, който намалява риска от рак, на витамини от група В, повишаващи енергията и засилващи работата на мозъка.

10. Банани

10 от най-полезните храниЕдин банан съдържа 467 мг калий, който е полезен за здравината и еластичността на мускулите. Той също така намалява артериалното налягане и е полезен за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Бананите са препоръчителна храна за всички, които са се запътили или вече на на морския бряг. Те неутрализират киселините и затова действат особено благоприятно при изгаряния. Специалистите препоръчват консумирането на пасиран банан, разбит с мляко или натурален плодов сок. Самият плод се усвоява изключително бързо от организма.

ПРЕДИШНА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3
Сподели

Коментари