Евтини самолетни билети

Тази класация може да се определи като странна, въпреки че да имаш домашен любимец (и какъв да бъде той) е изцяло въпрос на личен избор. И е съвсем нормално, в определен момент, този нов семеен приятел да стане равноправен член в обществото на своите стопани.

Ако обаче представата ви е, че домашните любимци са малки и сладки, важно е уточнението, че за голяма част от попадналите в подреждането, точно тези думи няма как да се използват. И въпреки това всички те се радват на 100%-товата любов и истинската привързаност на своите семейства. Ето 10 необичайни домашни любимци.

10. Питонът Рик

Това не е домашен любимец за всеки. Видът Бърмис живее във Флорида, а в дома на опитния ловец Едуард Мърсър се разполагат удобно няколко от тях. Освен с Рик, той се е сприятелил и с женската половинка на своя домашен любимец, която има наистина “дълги крака”.


9. Модната катерица Томи Тъкър

Приютена от жена във Вашингтон, Томи се радва на ръчно изработена колекция дрешки, само за нея. Любовта ѝ към позирането ѝ дава възможност да стане част от модната фотография. Най-много обаче Томи обича да ходи на шопинг, заедно със стопанката си.

8. Ефрейтор Уилям Уиндзор, познат като Били Козата

С блестящ шлем и безупречно спретнати мустаци, той е талисман на бившия царски уелски полк. Неговото пенсиониране е съпроводено с възхищение и аплодисменти от страна на другарите му. Това е козелът, равноправен член не само на едно семейство, но и на цялото общество. Той е пътувал в чужбина, повеждал е всеки батальонен парад и е дал живота си на 1-ви кралския полк.


7. Знаменитият Нилс Олаф

Пингвинът Нилс Олаф е почетен член и талисман на гвардията на норвежкия крал от 1972  г. насам. След повече от 35 години “вярна служба”, той е посветен в рицар в Единбургския зоопарк. По време на церемонията, с размахване на меч от двете страни на главата на Нилс (там където трябва да бъдат раменете му), рицарското звание е официално потвърдено. Крал Харалд V описва Нилс като пингвин “по всякакъв начин, определен да получава честта и достойнството на рицарското звание”.

6. Фантик, който живее в центъра на руската столица.

Треньорът Димитър – “руската мечка”, държи в апартамента си в Москва един необичаен домашен любимец. В продължение на 10 години ламата е част от неговото семейство, а сега Митя си търси кенгуру, с което да допълни хармонията в дома си.

5. Безименната двуглава костенурка

Спасена от улицата още като яйце на костенурка, тя изненадала всички, след като от яйцето се показало симпатично създание с две глави. Оказва се, че това животно може да живее между 75 и 100 години, стига да се спазва специалният му режим на хранене. Всяка глава се храни поотделно, за да няма борба между тях. За съжаление, след като става талисман на магазин за домашни любимци, тя привлича вниманието и е била открадната.

4. “Нуждаещата се” капибара Каплин Роуз

Каплин Роуз е представител на вида кипабара – най-големия съществуващ гризач в света. Стопанката на Каплин Мелани Типалдос описва своето животинче като гризачът с необичаен размер от “Принцесата булка”, както и с определението – нуждаеща се. Каплин винаги иска да бъде с Мелани и я следва из къщата и на двора. Освен това знае кога се прибира от работа и я чака с нетърпение.


3. Ник Боинг – агънцето, което се превърна в любимец

Това, което не е ясно все още е, че Ник е роден в резерват, но отказва да се приобщи към другите от своя вид. Той избира уютната къща на семейство Палмър и се превръща в пазача на дома.

2. Джесика – 4 тонен хипопотам

Ето това се казва голям и скъп любимец, който пие по 10 литра кафе на ден. Намерена малка и сладка, след наводнение на предишния ѝ дом – реката, сега Джесика е част от семейството на Тони Йобърт и неговата съпруга Шърли. Наскоро Джесика навлезе в “тийнейджърски” си период и сега много обича да подскача на леглото си. Въпреки че е само на 7 години тя е много убедителна, когато иска нещо. Дотук леглото на семейство Йобърт е счупвано 3 пъти.

1. Лин – малко висок, но много мил

На масата е цялото семейство, готово за закуска с портокалов сок и кроасани. И изведнъж, представете си, забождате с вилицата следващата хапка, а до вас се промъква малка и сладка глава на дълъг и внушителен врат. Къде тогава ще преместиш чинията си, за да бъде тя само твоя? 13-годишният Лин е само един от любимците на семейство Кар-Хартли. Той е лидер на стадото, а също и по-голям батко. Кар-Хартли са подарили абсолютно равноправие и на останалите седем жирафа от изчезващият вид Ротшилд. И в действителност най-високите животни в света са господари на 140-те акра имение на семейството.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.