Мрачни и студени утрини. Лед, който трябва да стържем от автомобила рано сутрин. Кал и киша по улиците.

Настинки, грипове. Набъбнали сметки за ток и парна. И върха на сладоледа – лошото време.

Зимата! Колкото и литературно и художествено да е приказна и бяла, толкова в реалния живот е мразената от повечето хора. А ние ви представяме нашата класация за 10 неща, които ни потискат през зимата.


1. Времето

Студът, снегът, мъглата, че дори и дъждът са малка част от синоптичния подарък, който зимата ни носи. А това със сигурност потиска много хора, като ги кара да стоят вкъщи и да скучаят. Разходките сред снега и студа са приятни, но ако си облечен добре… и за кратко.

2. Настинки и грип

10 неща, които ни потискат през зимата

Ясно е – през зимата върлуват много грипове, а настинките са част от нашето ежедневие. Пиенето на горещ чай или греяно вино, стоенето на топло вкъщи, съчетано с някой друг филм са помощници срещу това да не ни хване някоя настинка.

3. Мрачните сутрини

Събуждаш се и поглеждаш през прозореца. Мрачна, студена сутрин, която продължава със седмици, при това и с валежи от сняг. Сигурен признак за кофти настроение още от сутринта.


4. Хлъзгането по леда

10 неща, които ни потискат през зимата

Май няма човек, който да не се е подхлъзвал по леда на улицата. Понякога ни става смешно, друг път потича сълза от болката при падането. Но със сигурност зимното време предвещава за това и трябва да сме внимателни винаги, когато излизаме. Защото… никой не е застрахован.

5. Задръстванията по улиците

Преглътнали сме мрачната утрин. И тръгваме за работа. А пред нас колона от коли, чакащи на светофари, кръстовища или просто да бъде изчистен пътят, когато е валяло сняг. Шофьорите ще се подпишат с две ръце – това е най-потиснатото чувство! Решението е едно – да се въоръжим с търпение и… да звъннем на шефа, че явно ще закъснеем.

6. Разходите

10 неща, които ни потискат през зимата

Вечните разходи – ток, парно, вода. Да, разходите си вървят. Интернет, телефон, кабелна телевизия… А в студените месеци всичко идва умножено по Х.

7. Постоянното сваляне и слагане на ръкавици

Телефонът звънни, но ние сме с ръкавици и трябва да ги свалим, защото няма как да натиснем зелената слушалка и така през целия път до вкъщи. Купуваш си пакетче дъвки – сваляш ръкавиците. Трябва ти билет за градския транспорт – сваляш ръкавиците. Затворен кръг. Слагаме ръкавиците, след това ги сваляме. Дали има нещо по-потискващо от това?


8. Студените домове

10 неща, които ни потискат през зимата

Прибираме се от работа, а там ни чака студ. Да, парното работи, но… Не дай си боже да трябва да започнем със запалването на печката, цепенето на дърва, мъкненето на въглища и т.н. Да, това определено потиска много от хората, които знаят че трябва да го правят.

9. Почистването на автомобила

Трябва да тръгнем на някъде. Без значение работа, ангажимент или прочие. Но! Какво колата е затисната от сняг и голямото чистене започва. Довиждане точност, здравей изгубен (поне) половин час в стъргане…

10. Повторението на коледните филми

10 неща, които ни потискат през зимата

Всяка година идва времето, когато на телевизора ще видим Кевин от “Сам вкъщи” или Гринч, или пък Дядо Коледа с неговото “Хо-хо-хо”. Всяка година казваме, че няма да гледаме отново “Сам вкъщи 2”, но отново и отново се смеем с крадците от филма. “Защо пак го гледах, обещах си да не го пускам повече този филм?!”. Потискаща липса на самоконтрол! И така всяка година.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.