10 начина да боядисаме великденските яйца

Отново е пролет, Великден чука на вратата, а с него идва и един от любимите дни през годината на всяко дете – този, в който правим великденската украса, месим вкусни козунаци и печем хрупкави курабийки. Наред с тези занимания се заемаме и с боядисването на яйцата.

Време е да развихрим въображението си и да оцветим в различни багри великденските яйца. Те са радост за окото и несъмнено са най-красивата украса за Великден. Тази година ви предлагаме 10 лесни и интересни начина за боядисване на великденските яйца.

1. Сушени цветя и листа

Може да боядисаме предварително яйцата или да ги оставим в натуралния им цвят. След това с помощта на сладкарско лепило залепяме предварително изсушени малки цветя и листа.

10 лесни начина да боядисаме великденските яйца

2. Декупаж и свежи цветчета

Друг лесен и ефектен начин за украсяване на великденските яйца е чрез техниката декупаж. Покриваме яйцето със салфетка или хартия по избор и после връзваме с конец свежи малки цветчета.

3. Да се развихрим

Предварително боядисваме яйцето в желания от нас цвят, а след това с помощта на четка за зъби и темперна боя в друг цвят го напръскваме докато се получат ситни точици.

10 лесни начина да боядисаме великденските яйца

4. Брокат и блясък

Покриваме яйцето с лепило и го посипваме с цветни брокати, докато цялото заблести. Още по интересно можем да го направим, ако не покрием цялата повърхност на черупката с лепило, а само тънки лентички.


5. Яйчени човечета

Първо премахваме белтъците и жълтъците, пробивайки черупките на яйцата с игла. След това боядисваме в различни цветове и подреждаме яйцата на коктейлна пръчица. С темперни бои рисуваме получените яйчени човечета.

10 лесни начина да боядисаме великденските яйца

6. Восък и въображение

Тази техника за боядисване на яйцата е повече от лесна и много ефектна. След като сварим яйцата рисуваме по тях със свещ, потапяме ги в боята, а когато ги извадим виждаме нашето творение. Може просто да напишем буква или име с восъка и после да ги подарим на близките си.

7. Парченца целофан

Боядисваме яйцата в бледи цветове или ги оставяме натурални, след това нарязваме целофан на ситни парченца и ги залепяме с лепило върху черупката.

10 лесни начина да боядисаме великденските яйца

8. Алуминиево фолио

Вместо стандартната боя нека увием яйцата с фолио. Можем да използваме фолио в различни цветове от любимите ни бонбони, шоколади и други лакомства. Предварително трябва да намажем избраното от нас фолио с лепило за декупаж и готово, нашите лъскави и екстравагантни яйца стават радост за окото.

9. Закачливи мустачки

Предварително боядисваме яйцата в различни цветове, а след това с черен маркер или темперна боя добавяме мустачки по повърхността на яйцата.

10 лесни начина да боядисаме великденските яйца

10. Балончета

Всички обичаме да пукаме балончетата на аерофолиото, с което обвиват някои стоки. С негова помощ можем да боядисаме доста оригинални яйца. С четка намазваме аерофолиото, а след това плъзваме яйцето по повърхността му. Крайният резултат е доста интересен и ще имаме страхотни празнични яйца на балончета.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *