10 идеи за коледна декорация

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Всички ние свързваме коледните и новогодишни празници с топлата и уютна атмосфера, която сътворяваме в дома си, декорирайки с разнообразни светлини и украшения. Ще ви помогнем да изградите тази желана атмосфера, като ви дадем 10 идеи за коледна декорация, които да използвате.

1. Шоколадови играчки за елха

10 идеи за коледна декорацияНяма как да говорим за коледна украса, без да споменем най-важния символ на тези празници, а именно красивото, зелено дръвче. Ако досега всяка година сте разчитали единствено на гирлянди, цветни лампички и играчки за елха, този път към всичко това добавете и още един елемент. По коледното си дръвче закачете разнообразни шоколадови десерти, обвити в шарени опаковки. Този тип украса със сигурност значително ще повиши още повече интереса на малчуганите към зеленото дърво.

2. Коледна украса на входната врата

10 идеи за коледна декорацияПървото нещо, с което имате възможност да подскажете на вашите гости, че имате усет към декорирането за празниците, е именно входната врата. Според личните си предпочитания можете да изберете дали да заложите на традиционния зелен венец с червена панделка или да експериментирате с нови идеи. Ако искате да получите нещо наистина оригинално, забравете за досегашните си представи за входна врата. Вместо това превърнете входа към жилището си в снежен човек, комин за Дядо Коледа, а защо не и в самия елен Рудолф.

3. Празнични салфетки

10 идеи за коледна декорацияОсвен храната и нейното аранжиране на масата, по време на празничните вечери у дома, можете да развихрите въображението си и що се отнася до салфетките. Оставете обикновеното сгъване в триъгълна форма за всички останали дни от годината и заложете на нестандартните начини по време на празниците. Популярната идея, която бихме ви предложили, е да превърнете обикновената салфетка в красива, зелена елха. Сигурни сме, че гостите ви ще бъдат очаровани!

4. Коледа украса на камината

10 идеи за коледна декорацияАко във вашия дом имате камина, която е подходяща за следващата ни идея, то тогава използвайте я смело, за да получите желания ефект! Зелени клонки, венец, разноцветни лампички и множество коледни играчки. Всичко това и още само няколко елемента ще са ви достатъчни, за да направите перфектно изглеждаща камина! Важен елемент, който можете да окачите, е по едно коледно чорапче за всеки член от семейството.

5. Коледна декорация на стъпала и парапети

10 идеи за коледна декорацияАко досега сте смятали, че можете да поставите празничната украса единствено по елхата, камината и вратата на дома си, то тогава е добре да ви предложим още една идея. Тази година украсете парапета на стълбищата със зелени клонки и прикрепете красиви панделки на тях. Осветете ги с мигащи светлини и прибавете декоративни свещи в яркочервен или бял цвят.

6. Малък коледен кът

10 идеи за коледна декорацияОсвен около самата елха, която застава в центъра на вашата празнична украса, можете да направите и малък коледен кът в някоя част на дома ви. Аранжирайте разнообразни коледни фигурки или преспапиета с елхи и снежни човеци. Сложете в центъра на вашата постановка традиционното червено или заложете на модерния бял цвят – важното е само да следвате един конкретен мотив, който да направи коледния ви кът още по-приветлив.

7. Коледна украса в градината

10 идеи за коледна декорацияЗа всички, които имат дворно място с градина пред своето жилище, коледната украса е изключително подходяща. Поставете красива елха пред дома си или осветете с лампички друг вид дръвче. Декорирайте с гирлянди беседката в двора или акцентирайте върху оградата, обикаляща дома ви. Резултатът може истински да ви изненада!

8. Външна коледна украса

10 идеи за коледна декорацияИ докато още сме на темата за външно празнично декориране, е добре да подчертаем наличието на хилядите варианти за този вид украса. Идеята, която ще ви предложим, е да осветите очертанията на вашата къща в едноцветни или многоцветни светлини. Ако пък живеете в жилищен блок, можете спокойно да декорирате терасите или прозорците на дома си.

9. Празнична украса на гаражната врата

10 идеи за коледна декорацияЕдно от местата, на които рядко бихме се сетили да поставим коледна и новогодишна украса, е именно гаражната врата. Ако украсявате външната фасада на дома си, то тогава непременно обърнете внимание и на голямата врата. Най-лесният метод, по който да поставите празничен акцент върху гаража си, е да осветите горната му част. Според личните си предпочитания можете да добавите и зелени клонки по ръба на вратата.

10. Коледна украса на прозорците

10 идеи за коледна декорацияНезависимо от това в какво жилище се намирате, по време на тазгодишните празници можете да развихрите въображението си що се отнася до прозорците в дома си! Заложете на традиционните снежни спрейове и нарисувайте нещо тематично или просто изберете да закачите отново светлини по края на прозореца. Ако не сте добри в рисуването, тогава използвайте готовите за целта форми и шаблони, които определено ще ви бъдат от полза за получаването на истински красив резултат.

Коментари

Сподели

Коментари