10 безценни съвета към бъдещото ти Аз

Има едно сигурно нещо в бъдещето и то е, че е несигурно. Нямаме утре, нямаме след година, след месец, та ние не притежаваме дори и следващата секунда. Всичко, което имаме, е точно този миг, в който четеш тази думичка.

И знаеш ли, точно това му е хубавото на живота – непредвидим е и никой от нас не знае какво го очаква. Всекидневно правим избори, които ни повеждат по един или друг път и едва ли сме наясно какво може да ни донесе една стъпка в грешната или в правилната посока. 

Времето лети, а с него ние се променяме, порастваме и започваме да остаряваме. Днес ви предлагаме да прочетете няколко трогателни бележки към бъдещото ни Аз, в които смятаме, че всеки човек трябва да се вслуша, защото са толкова истински и толкова красиви.

1. Не поучавай никога, никого. Дори ако си сигурен, че си прав. Спомни си как това те е дразнело по твое време. И следвал ли си съветите на по-възрастните…

2. Пази половинката си, дори ако е сбръчкан, безпомощен, нацупен старчок или старица. Не забравяй, че някога е бил млад, красив и весел. И навярно той или тя е един от малкото, които те помнят млада, слаба и красива. И възможно е, той да е единственият, на когото сега си нужна…

10 безценни съвета към бъдещото ти Аз

3. Не помагай, ако не те молят за това. Никога не досаждай. Не се опитвай да оградиш близките си от опасностите на света. Просто ги обичай. Не използвай фрази от типа: „Аз на твоята възраст…“, „Отдадох ти най-добрите си години…“, „Аз съм по-възрастна, затова зная по-добре…“. Това е непоносимо!

4. Не се оплаквай! От здравето си, от съседите, от правителството, от пенсионния фонд! Не се превръщай в мрачен старец от пейката до входа.


5. Не чакай благодарности от децата. Помни: няма неблагодарни деца – има глупави родители, чакащи благодарност от децата си.

6. Не се гледай в огледало и не се гримирай в полутъмна стая. Не се ласкай. Старай се да изглеждаш елегантно. Именно елегантно, а не младежки. Повярвай, по-добре е.

10 безценни съвета към бъдещото ти Аз

7. Ако имаш внуци, не настоявай да те наричат по име, а не „баба“ или „дядо“. Глупаво е.

8. Не харчи последните си пари за подмладяващи процедури. Това е безсмислено. По-добре ги изхарчи за екскурзии.

9. Не се старай на всяка цена да надбягаш времето: да се оправяш с новите технологии, маниакално да следиш новините, постоянно да научаваш нещо ново, за да „не изостанеш“ от живота. Смешно е. Прави това, което ти харесва. Колкото можеш.

10. Съхранявай достойнство при всякакви ситуации! До края! Постарай се, това е много важно!!! И помни, че ако ти си жив до този момент, значи някой има нужда от теб.

Източник: Edna.bg

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *