10-те най-бързи футболисти в света

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

През годините във футбола все повече се залага на високото темпо и бързината. Футболът във Висшата лига е доста бърз, но дали там са събрани най-бързите играчи ? Изследване, направено от FIFA, намира 10-те най-бързи футболисти в света. Гарантираме, че класацията ще ви изненада.

10. Алексис Санчес

10-те най-бързи футболисти в светаБързоногият чилиец направи забележителен дебютен сезон в Арсенал и се класира десети с максимална развита скорост от 30.1 км/ч.

9. Ариен Робен

10-те най-бързи футболисти в светаХоландецът тероризира защитници по крилото от доста години насам и неговата скорост ни е добре позната. Изследването го поставя на девета позиция с 30.4 км/ч.

8. Франк Рибери

10-те най-бързи футболисти в светаТой е не по-малко даровит техничар, но е съвсем малко по-бърз от своя холандски съотборник със скорост от 30.7 км/ч.

7. Уейн Рууни

10-те най-бързи футболисти в светаЧесто наричан „дебел“ от феновете, Рууни напълно ги опровергава със своята позиция на седмия най-бърз футболист в света – 31.2 км/ч.

6. Лионел Меси

10-те най-бързи футболисти в светаАржентинският магьосник е футболист, който може да се надбягва с топка в краката с всеки един играч без топка. Неговата скорост го поставя на шесто място с 32.5 км/ч.

5. Тио Уолкът

10-те най-бързи футболисти в светаАнгличанинът винаги се е славел със своята бързина и хъс на игрището. Напълно оправдано, той заема петата позиция в класирането със скорост от 32.7 км/ч.

4. Кристиано Роналдо

10-те най-бързи футболисти в светаЗа немалко футболни фенове Роналдо отстъпва на Меси по футболни умения. В скоростта обаче той го превъзхожда и заема четвъртата позиция с 33.6 км/ч.

3. Аарън Ленън

10-те най-бързи футболисти в светаЛетящото крило е познат на футболния свят със своята експлозивност и скорост. Няма нищо учудващо, че той е в топ 3 на най-бързите футболисти в света. Максимална скорост, която развива е 33.8 км/ч.

2. Гарет Бейл

10-те най-бързи футболисти в светаУелсецът е смятан от мнозина за най-бързият футболист на света, но 34.7 км/ч не се оказват достатъчни за първото място.

1. Антонио Валенсия

10-те най-бързи футболисти в светаМакар и много бърз, едва ли някой е предполагал, че той може да задмине Бейл, Кристиано и другите бързаци. Но фактите са си факти, а Валенсия е успял да развие скорост от 35.1 км/ч. Вижте и видео с еквадореца в действие.


Коментари

Сподели

Коментари