Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър

Дружеството за колективно управление на правата на музикалните продуценти и артистите изпълнители в България – Профон и New Media Lab, специализирана австралийска фирма, която извършва мониторинг на аудио и телевизионни програми, оповестиха официалната еърплей класация на България за 2012 г.

Чартът отразява осъществен 24-часов мониторинг на излъчването на 20 представителни електронни медии – радиостанции и телевизии с национално покритие. През 2012 г. се наблюдава тенденция за нарастване на еърплея на българска музика в радио и ТВ ефира у нас, като сред 100-те най-излъчвани песни попадат 11 български заглавия.

Според данните на Профон обаче все още това съотношение е значително по-ниско от тенденциите в Европа. За сравнение, активната ротация на местен репертоар във Финландия за 2012 г. води до постигане на 69-процентен дял на националната музика в приходите от продажби на физически носители, a в Гърция националната музика в ефира е над 65 %.

Лидерството в класация на 10-те най-излъчвани български песни се държи от „Дим да ме няма“ на Графа & Бобо ft. Печенката, следвани от Дивна, Миро и Криско с „И ти не можеш да ме спреш“ и „I Love My DJ“ на Deep Zone Project ft. Nadia. Чартът продължава с „Почивни дни“ на Криско на четвърта позиция, a на пето и шесто място са синглите на участниците в музикалното риалити „X Factor“ – Ангел & Мойсей (ft. Криско) с тяхното „Кой ден станахме“ и Рафи с дебюта си „4321“.

В десетката на българските хитове за 2012 г. място намират и песните „Баш майсторска“ на Billy Hlapeto & Lexus ft. Dim4ou, „Цяла нощ“ на 100 Kila ft. Лора Караджова, „Когато ти трябвам“ на Billy Hlapeto ft. Михаела Филева и „Спри“ на Богомил. А ето и 10-те най-излъчвани песни в България през 2012 г.

1. Графа & Бобо Feat. Печенката „Дим да ме няма“

2. Michel Telo „Ai Se Eu Te Pego“

3. Flo Rida „Whistle“

4. Smiley „Dead Man Walking“

5. Gotye ft. Kimbra „Somebody That I Used to Know“

6. Дивна, Миро и Криско „И ти не можеш да ме спреш“

7. Carly Rae Jepsen „Call Me Maybe“

8. David Guetta feat. Nicki Minaj „Turn Me On“

9. Aura Dione feat. Rock Mafia „Friends“

10. Jason Derulo „Breathing“


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *