10-те фаворити за спечелване на VIP Brother 2017

„VIP Brother 2017“ определено ще остане в историята на предаването като един изключителен сезон. Сезон, изпълнен с изненади, неочаквани обрати, тежки скандали, истински приятелства, разтърсващи катарзиси и много любов. Снощи рапърът Тото от група СкандаУ спечели най-известното риалити шоу в България. Поп иконата Маргарита Хранова се класира втора. Шантавата дизайнерка Мегз завърши на трето място.

Преди точно два месеца 18 звезди се впуснаха в предизвикателството, наречено „VIP Brother 2017“ и преминаха през тежки изпитания, научиха много за себе си, изпитаха силата на характера си, забавляваха се, спориха, караха се и се обичаха. От всичко това за нас са важни посланията, които риалитито предава. Добре е те да бъдат позитивни или най-малкото дори и негативни, да носят поука.

В този смисъл, избрахме и подредихме 10 неща, за които не трябва да подражаваме на звездите от „VIP Brother 2017“. С уговорката, че не се опитваме да съдим никого, защото си даваме сметка за непривичната среда и фрустрацията, в която трябва да живеят ВИП-овете. Въпреки че всеки от тях е подписал договор и е наясно с условията и правилата на играта.

Риалитито е сред най-гледаните предавания в родния ефир, което означава, че звездите и техните постъпки са пример за подражание на част от зрителите. Адмирации към всички от тях, които осъзнаха грешките си и потърсиха извинение.

1. Да бъде моето на всяка цена

Всеки е свободен да живее според своето виждане и представа за живота, но когато от неговите действия и философия си патят околните, хубаво е той да някаква степен да се съобразява и с тях. И в името на общото благо да се правят отстъпки. През цялото предаване бяхме свидетели на безкрайните претенции, настроения и изисквания на Миглена Каканашева. Тя успя да да се скара и вбеси почти всички съквартиранти, дори и самият Big Brother, който не веднъж наложи санкции на съквартирантите заради нея. Според някои от коментаторите тя инатливо се бори сама със себе си и има много криворазбрана позиция. И наистина като че ли в голяма част от ситуациите инатът ѝ беше основна движеща сила. След като „Големият брат“ я направи Фантома на Къщата, тя осъзна сериозността на ситуацията, а мисълта, че вече само присъства, без да бъде пълноправен член, не ѝ даваше мира. В последствие Мегз многократно направи опити да поправи грешката си.

2. Да бъдем груби

Ако някой не ни харесва или мнението му не съвпада с нашето, не е нужно да се съгласяваме с него, не е нужно дори да бъдем любезни с него, но това не означава, че в спора можем да нагрубяваме. Естествено, че визираме шеф Петров. Шефът винаги има „добра“ дума за всеки. Едно от най-точните изказвания по въпроса дойде от Мегз:

„Шефе, ти имаш едно лошо качество и то е, че много лично почваш да обиждаш.“

3. Да бъдем агресивни

В този сезон на „VIP Brother“ най-много участници навлязоха в личното пространство един на друг, а агресията многократно надхвърли препоръчителната доза. Изблиците като тези на Тото и Дани Златков към шеф Петров нямат място в риалитито. Въпреки че сме наясно що за голям дразнител е готвачът и нямаме представа как ние бяхме реагирали на тяхно място, сме на мнение, че трябва да обмисляме постъпките си, че отговаряйки на агресията с агресия, няма да стигнем доникъде. Разбира се, че отчитаме и факта, че момчетата се извиниха на по-възрастния си съквартирант.

4. Да не бъдем отмъстителни

След поредната драма на Мегз и съответно рестрикция от страна на Big Brother, дизайнерката отказа да се храни. Тя поведе нова битка, която обаче завърши с компромис от нейна страна – съгласи се да яде, но и същевременно да не потъпква своите виждания. Енджи Касабие далеч не беше доволна от взетото решение и нападна Миглена без да ѝ мигне окото, като дори се противопостави на това Меги да се храни с отпадъците. Разбираме раздразнението на Енджи, но да не даваш на човек на да се храни, поради каквито и да било причини, си е нечовешко. Естествено диетоложката осъзна грешката си и в последствие се извини на Миглена за реакцията си.

5. Ако нещо не ни харесва – да се откупим

Нека чантичката на Мария бъде внесена сега… Още в първите седмици на риалитито Мария и Сашка Васева успяха да се спазарят с Big Brother. Мария реши да откаже мисията с благотворителна цел на Big Brother и се спазари с него да даде 3000 лева за благотворителност, вместо 1000. Миньончето се заинати и не пожела да се включи в задачата, която Big Brother беше подготвил и откупи „достойнството си“, предлагайки по-висока сума от дарената от рекламодателя. Примерът ѝ последва и Сашка Васева, която обяви, че също ще дари 3000 лева. Въпреки че мотивите на Мария бяха обосновани с „заради дъщеря ми“, постъпката не направи добро впечатление. Някак си в България от край време е прието да си плащаш и подкупвашq за да се измъкнеш от едно или друго нещо или пък за да се сдобиеш с нещо, което е недостъпно за масата. Мария и Сашка успяха да предпазят децата си от това майките им да участват в игри накърняващи достойнството им по телевизията, но според нас не дадоха добър пример на всички останали подрастващи – как би било редно да постъпиш в тази ситуация.

6. Да не интригантстваме

Хората са различни и някои са свикнали да обсъждат останалите зад гърба им, особено ако това, което казваш не е истина. Големите НЕ-примери от „VIP Brother“ 2017 са подхвърлянията на Цуни относно Алекс Пеканова (тогава все още Богданска) и коментара на Джули, че Мегз биела майка си.

„Аз знам толкова неща за нея, че мога да ѝ сваля имиджа за 3 минути!“, каза бизнесменът, но срещата му с Александра преди Къщата на Нови хан, се оказа измислена, а историята как Алекс е ходила на ски „с един приятел“ на Банско – доста украсена.

7. Как да Не се искаме прошка

Съзнателно или не, шеф Петров успя да нарани един от своите Съквартиранти с извинението си. Той буквално направи „мечешка услуга“ на Дани Петканов, от когото реши да поиска прошка. Най-големият му грях към Лудия репортер бил, че не е изказал неодобрението си за брака му с Алекс Богданска в Къщата на „VIP Brother“ 2017. Болезнената за Алекс тема с неодобрението на родители им отвори кутията на Пандора и силно нарани младоженката. Дани Петканов обаче заяви, че прощава напълно на шеф Петров и ще продължи да го обича, както и преди. Алекс Богданска (Петканова) не успя да спести обидата си от думите на шефа и смело призна, че моментът, в който е трябвало да изкажат възраженията си Съквартирантите не е сега, а когато е била сватбата.

8. Какви Не трябва да бъдат отношенията на хора във връзка

Даниел Петканов и Александра Богданска преоткриха любовта си в Къщата и дори се взеха. Официално. Решение, което поляризира отношенията между двамата и техните родители… Не това обаче е най-странното. Наред с чистата любов, която Дани и Алекс демонстрираха един към друг, зрителите разбраха някои наистина неприятни подробности около раздялата им, включително и немалкия брой изневери и на двамата по време на и без това кратката им връзка.

9. Да Не играем роли, а да бъдем естествени

Още в първите седмици на шоуто стана ясно, че Тото е излъгал „VIP Brother“, че е необвързан. Поведението на популярния изпълнител в началото беше доста въздържано, а всеки ход сякаш предварително обмислен. Може би това е била и неговата стратегия. За стратегия и неестествено поведение бяха набедени и Ваня Щерева, и Дани Милев. Може би и затова тяхното участие не продължи много. Престоят в Къщата на Милев сякаш остана незабелязан. Той не се включваше и бягаше дори от всяка по-напечена ситуация. Да премълчаваш мнението си и да бъдеш в роля може да бъде счетено за тактика в риалитито, но не е пример за подражание за живота извън „VIP Brother“.

10. Да Не обвиняваме другите за личните си провали

Сашка Васева участва в шоуто с идеята за рестарт на кариерата си. Дали това завръщане ще се случи или не, никой не може да знае, но със сигурност, когато човек желае нещо истински, трябва да бъде постоянен в желанието и да може да направи точна самооценка на себе си и ситуацията. Едно хвърлено в пространството „аз имам талант“ и „искам да се завърна“ не са достатъчни. В последната седмица на шоуто „VIP Brother 2017“ даде възможност на феновете да се чуят със своите любимци. Единственият участник, който остана разочарован от тези „срещи“ беше именно Сашка. Васева сякаш не чу любовта на хората, а обърна внимание единствено и само на шеговитите им подмятания, че яде много. А тя наистина доста си хапваше. Фолк легендата изпадна в минорно настроение и по всичко личи, че това се дължи на непредсказуемото мнение на хората за творческото ѝ бъдеще.

Снимки: „VIP Brother 2017“

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *