На 8 юли грабвайте пуканките и вижте историята на космическия викинг Тор Одинсон в „Тор: Любов и гръмотевици“!

След като спасява Земята не пак, а отново, Богът на гръмотевиците поема на ново, неочаквано приключение – да открие вътрешния си мир. Но то е рязко прекъснато, защото из галактиката властва нов и неочакван враг, който се е зарекъл да унищожи всички богове.

На всичкото отгоре, Тор прави още едно неочаквано откритие – вече не само той може да развърта емблематичния си чук.


За да се справи със заплахата, Тор ще разчита на помощта на Валкирия (Теса Томпсън), Корг (Тайка Уайтити) и бившата си приятелка Джейн Фостър (Натали Портман), която – за голяма изненада на самия Тор – необяснимо е успяла да овладее силата на магическия чук и се е превърнала в Могъщия Тор.

Заедно те се отправят на опасно космическо приключение, за да разкрият мистерията зад желанието за мъст на Касапина на богове и да го спрат, преди да е станало твърде късно.


След невероятния успех на „Тор: Рагнарок” виртуозният режисьор, носител на „Оскар“ Тайка Уайтити (Джоджо Заека) и световната звезда Крис Хемсуърт се завръщат за „Тор: Любов и гръмотевици“, който обещава още повече хумор, екшън и добро настроение пред големия екран.

Зареждаме се с пуканки и добро настроение и се отправяме към киносалоните за най-атрактивното киноприключение на лятото – „Тор: Любов и гръмотевици“ от 8 юли само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите страхотни подаръци от филма – оригинална „Тор“ раница или комплект от „Тор“ формичка за лед и „Тор“ комплект значки. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 8 юли и бъдете готови за награда. Успех!

Дни преди официалната премиера на „Тор: Любов и гръмотевици“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса. Време е за любов, гръмотевици и рокендрол!

1. „Toр: Любов и гръмотевици“ е четвъртият филм за героя Тор, което го прави eдинствения герой от киновселената на Марвел с толкова самостоятелни филми до момента. А от 2011 година, досега, Тор участва в седем филма от вселената, включително анимационния сериал „What if…“.

2. Когато се появява за пръв път в „Отмъстителите: Краят“, Тор очевидно преживява екзистенциална криза – загубил семейството и приятелите си, Асгард, битката с Танос и не по-малко важно – физическата си форма. Изгубил и желание да ръководи, той решава да направи Валкирия (Теса Томпсън) лидер на Нов Асгард и се отправя на пътешествие с Пазителите на галактиката, надявайки се отново да открие призванието си


3. Докато търси вътрешния си мир и се чуди накъде да поеме, Тор прави шокиращо откритие – освен него има и друг, който вече владее силите на мистичния чук Мьолнир. Това е астрофизикът и негова бивша приятелка Джейн Фостър, в чиято роля се завръща носителката на „Оскар“ Натали Портман. Фостър се подлага на лечение от рак, превръщайки се в Богинята на гръмотевиците, позната още като Могъщия Тор, което я дарява със силите да владее емблематичното оръжие.

4. С участието си в „Тор: Любов и гръмотевици“ Натали Портман официално се завръща в киновселената на Марвел като Джейн Фостър. След като през 2013 година участва в „Тор: Светът на мрака“, Портман решава, че повече няма да се включва в проекти на Марвел. Когато обаче се разчува, че тя (или по-скоро гласът ѝ) присъства с малка роля в „Отмъстителите: Краят“, става ясно, че актрисата ще участва и в следващия филм за Тор.

10 любопитни факта за филма "Тор: Любов и гръмотевици"

5. Както винаги във филмите от киновселената на Марвел, образът на злодея е изключително важен. В „Тор: Любов и гръмотевици“ това е Гор – Касапина на богове. Гор израства на планета, забравена от боговете. След като всичките му близки загиват, Гор обявява, че богове не съществуват и е отлъчен от племето си. Откривайки, че такива все пак има, но не винаги помагат на хората в нужда, както на семейството му, той дава обет да избие всички до един.

6. Във впечатляващия образ на Гор – Касапина на богове влиза Крисчън Бейл. Първоначално Бейл отказва ролята, защото след „Черният рицар: Възраждане“ не иска да участва във филми за супергерои, тъй като този жанр не му се вижда атрактивен от актьорска гледна точка. Но впечатлен от работата на Тайка Уайтити по „Тор: Рагнарок“ и „Джоджо Заека“, както и умоляван от децата си да участва, Бейл приема ролята.


7. Актьорският състав включва петима носители на „Оскар“ – Крисчън Бейл, Мат Деймън, Натали Портман, Тайка Уайтити и Ръсел Кроу, както и двама, номинирани за престижната статуетка – Брадли Купър и Мелиса Маккарти.

8. Съдбата среща Тор с ексцентричния и добронамерен хуманоид Корг, който се превръща в негов добър приятел и верен съюзник в битката му срещу Гор. Образът на Корг е изграден и озвучен от режисьора на филма Тайка Уайтити. Едни от най-важните и колоритни герои във филма обаче са… козите, които дърпат огромния викингски кораб, с който Тор пътува из Галактиката. Образите на двете кози Toothgnasher and Toothgrinder се появяват още през 1976 г. в брой #5 от комиксите за Тор и са базирани на образите на митичните същества Tanngrisnir и Tanngnjóstr, които в Скандинавската митология също теглят кораба на Тор.

9. За разлика от „Отмъстителите: Краят“, където, за да пресъздаде образа на наедрелия Тор, се налага да използва специални силиконови подплънки и протези, то влизайки за осми път в образа на Бога на гръмотевиците в „Тор: Любов и гръмотевици“, Крис Хемсуърт действително напълнява до внушителните 105 кг. Дългогодишният му треньор Люк Зоки споделя: „Това е забележителна трансформация, по–едър и тежък е от от всякога.“ За да поддържа тази физика, Хемсуърт трябва да яде по 8 пъти на ден по време на снимките.

10. Губейки емблематичното си оръжие – Мьолнир, Тор се нуждае от ново и това е митичната брадва Стормбрейкър, създадена от джуджетата от Нидавелир, с цел да бъде най-великото оръжие на света.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.