През 1986 година се роди една легенда – със свръхиновативната си визия, ефекти, реално заснети въздушни акробатики, атрактивна история и актьорски състав, „Топ Гън“ предефинира екшън жанра, циментира Том Круз като световна суперзвезда и влезе в историята като една от големите емблеми на киното, чието влияние в попкултурата продължава и до ден днешен.

Този май феновете и всички кинолюбители получават възможност да се завърнат в този магнетичен свят на въздушни схватки, свръхзвукови скорости и високи дози адреналин с „Топ Гън: Маверик“ – едно от най-дългоочакваните продължения в историята на Холивуд, което ще влети в кината със скоростта на изтребител.

Още по-вълнуващ, още по-напрегнат и още по-емоционален, „Топ Гън: Маверик“ залага на спиращи дъха, реално изпълнени и заснети с най-новите достижения в кинотехнологиите, въздушни каскади, в центъра на които отново е Маверик, изигран от сякаш неостаряващия Круз, който, разбира се, пилотира самолета си сам и изпълнява дори и най-опасните бойни сцени.


След повече от тридесет години служба като един от топ пилотите на Американските военноморски сили, Маверик (Круз) сякаш е намерил мястото си – да достига крайни предели като безстрашен тест пилот и да отбягва повишенията, които биха го задържали на земята.

Но когато се оказва инструктор на специален отряд пилоти от Топ Гън, трениращи за невиждана досега мисия, Маверик се среща с лейтенант Брадли „Рустър“ Брадшоу (Майлс Телър), син на загиналия му партньор и най-добър приятел Ник Брадшоу – Гуус.

Изправен пред несигурно бъдеще и преследван от миналото си, Маверик се сблъсква с най-дълбоките си страхове в мисия, която изисква най-голямата жертва от тези, които ще бъдат избрани за нея.

В дните преди © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите страхотни киноподаръци от филма „Топ Гън: Маверик“ – комплект от оригинална шапка и значка; оригинална шапка или оригинална unisex тениска. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 27 май и бъдете готови за награда. Успех!


Подгответе се за ударна доза адреналин, защото „Топ Гън: Маверик“ влита в кината, IMAX и 4DX на 27 май. А преди официалната премиера на филма у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса.

1. Единствено за българската предпремиерна прожекция на „Топ Гън: Маверик“ специално видеообръщение записва Дейв „BIO“ Баранек – бивш инструктор от базата Топ Гън, който служи в школата по време на снимките на първия филм и става консултант на продукцията.

2. След премиерата на първия „Топ Гън“ продажбите на емблематичните очила на Пийт „Маверик“ Мичъл скачат с 40%, a желаещите да се запишат в американския флот – с 500%!

3. Режисьорът Тони Скот е уволняван три пъти, докато снима първия „Топ Гън“.

4. По настояване на Том Круз в „Топ Гън: Маверик“ няма снимки на „зелен екран“ и не са използвани CGI ефекти. Дори близките кадри в пилотските кабини са заснети по време на реални полети.

5. Актьорите, които влизат в ролята на младите пилоти, не само че трябва да се снимат и режисират сами, докато са в пилотските кабини по време на полет, но трябва да оправят грима си и звука в движение. Понякога режисьорът на филма е трябвало да изчаква на земята часове, преди актьорите да се върнат със заснетите кадри, за да може да ги прегледа и оцени дали са добре заснети. Ако е имало нещо, което е трябвало да се преснеме, актьорите се връщали обратно в небето.


6. Американският изтребител North American P-51 Mustang, който е използван във филма е собственост на Том Круз, който в реалния живот завършва курсове за пилот.

7. Том Круз лично създава тримесечна обучителна програма, през която трябва да преминат младите актьори, за да могат да се справят с управлението на F-18 по време на снимките на филма.

8. Майс Телър, актьорът който влиза в ролята на сина на Гуус, дори не е бил роден, когато е премиерата на първия „Топ Гън“. Телър е роден през 1988 г., а премиерата на първия филм е през 1986 г.

10 любопитни факта за филма "Топ Гън: Маверик"

9. Сценаристът на „Топ Гън: Маверик“ Кристофър Макуори и Том Круз определено се превръщат в успешен творчески тандем. Oсвен по хитовото продължение на култовия „Топ гън“, двамата са си партнирали и по филмите „Операция Валкирия“, „Джак Ричър“, предишните два филма от поредицата „Мисията невъзможна“, както и предстоящите последни две части на „Мисията невъзможна: Пълна разплата“, предвидени за 2023 и 2024 година.

10. Том Круз и Вал Килмър са единствените актьори, които се завръщат като героите си от „Топ Гън“ (1986). Първоначално участието на Вал Килмър не е сигурно заради борбата му с рак на гърлото, но в последствие той лично потвърждава, че отново ще изиграе емблематичния Том „Айсмен“ Казански.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.