Отправяме ви специална покана: присъединете се към Дуейн Джонсън и Емили Блънт на „Круиз в джунглата” – най-опасното, най-забавното и най-развлекателното приключение на големия екран това лято. Вдъхновен от една от най-старите и обичани атракции в Дисниленд, „Круиз в джунглата“ ще ни отведе на незабравимо пътешествие през опасните води на Амазонка, за да ни срещне с оживели легенди, древни проклятия, кръвожадни животни, безскрупулни злодеи и смели герои.

Обичаната от всички носителка на „Златен глобус“ Емили Блънт влиза в ролята на смелата и решителна изследователка д-р Лили Хаутън, която тръгва по следите на древна легенда, която гласи, че в дебрите на амазонската джунгла има тайнствено дърво с лечебна сила, която може да промени медицината завинаги. За да успее в мисията си, Лили има нужда от кораб и опитен водач, който да я преведе през бурните води на Амазонка.

За целта тя наема разнебитената и на пръв поглед не много надеждна лодка за разходки на прекалено самоуверения капитан Франк Улф (Дуейн Джонсън), който, въпреки съмнителната си репутация, самоотвержено се впуска в опасното приключение заедно с Лили – не само за да намерят първи дървото, но и да попречат то да попадне в грешните ръце, които да превърнат силата му в истинско проклятие.


По пътя необичайният тандем среща безброй опасности, но когато тайните на изгубеното дърво се разкриват, рискът за Франк и Лили става още по-голям и тяхната съдба, както и съдбата на човечеството, е поставена на карта.

С впечатляваща визия, напрегнато действие и неспирен екшън, интригуващи мистерии, много хумор и най-вече със сърцата история и колоритни герои, „Круиз в джунглата“ ще предложи на зрителите в киносалоните незабравимо изживяване в стила на класики като „Индиана Джоунс“, „Мумията“ и „Карибски пирати“.

Режисьор на филма е Жауме Колет-Сера (Среднощно преследване, Опасни води, Без последна спирка), а сценарият е дело на Глен Фикара, Майкъл Грийн и Джон Рекуа. Във филма участват още Джеси Племънс, Джак Уайтхол, Пол Джиамати, Едгар Рамирес, Вероника Фалкон, Анди Наймън и други.


Без никакво съмнение, за любителите на филмовите приключенията, това лято дестинацията е само една – „Круиз в джунглата“. В кината на 2D и 3D, дублиран и субтитриран.

В дните до петък © Мустак | Мъжката зона ви дава шанс да спечелите оригинални подаръци от филма „Круиз в джунглата“. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса и бъдете готови за награда.

В петък трима от участвалите ще получат награди, а дни след официалната премиера на „Круиз в джунглата“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса…

1. Филмът „Круиз в джунглата“ е вдъхновен от една от най-старите атракции в Дисниленд, която е пусната в експлоатация в парка през далечната 1955 година.

2. Корабът на Франк е истински и напълно функциониращ плавателен съд. И дори си има дубльор – специално изработено копие, което да се използва за каскадите във филма, но то по нищо не се различава от оригинала.

3. Компанията, специализирана в производството на филмови камери и обективи Panavision произвежда специални обективи за операторите на филма. В тях е добавен жълтеникав оттенък, с който да пресъздадат по-наситеното и по-слънчево усещане на Амазонка.

4. Действието на „Круиз в джунглата“ се развива в началото на ХХ в. и екипът на филма подробно проучва флората и фауната на Амазонка от онова време. Отделно, наемат и експерт по местната култура, за да са сигурни, че всичко е пресъздадено максимално достоверно.

5. Езикът „тупи“, на който са говорили местните хора в Бразилия, е изчезнал отдавана и авторите на филма създават своя версия, за да придадат на героите допълнителна идентичност и правдоподобност.

6. За нуждите на филма художникът на продукцията Жан-Винсент Пузос и екипът му изграждат от нулата пристанищния град Порто Вело, който е напълно реалистичен. Декорът е толкова впечатляващ и истински, че е използван и за интериорните снимки, което е рядкост. Обикновено те се правят отделно, в студио на закрито.

7. Основен приоритет за създателите на филма при създаването на епичните декори в Хавай е да гарантират, че растенията, животните и околната среда, ще останат незасегнати от тяхното присъствие.

Круиз в джунглата

8. За външния вид на конкистадорите художникът по костюми Пако Делгадо черпи вдъхновение от испански ренесансови брони, които са принадлежали на кралски особи или на хора от най-близкото им обкръжение.

9. „Круиз в джунглата“ е четвъртият филм, който Дуейн Джонсън реализира под шапката на Дисни. Предишните три са „Игра по план“, „Планината на вещиците“ и „Смелата Ваяна“.

10. Проксима – домашният ягуар на героя на Джонсън, е изцяло компютърно генериран от Weta Workshop, които са автори ефектите във филми като Властелинът на пръстените, Аватар и Планетата на маймуните.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.