Дуейн Джонсън - Скалата

Той е блян за жените, идол за мъжете и страшилище за опонентите си. Усмихне ли се, сякаш огрява слънцето в Самоа, но повдигне ли вежда, се подгответе за Тихоокеанска буря.

Много го критикуват заради неубедителната му актьорска игра, но това не му пречи да е сред най-високоплатените актьори в Холивуд. Надушвате ли вече, че сме ви подготвили 10 любопитни факта за Дуейн Джонсън – Скалата?

1. Корените

Скалата произхожда от род с традиции в кеча и е закърмен с професионалната борба. Дядо му – Питър Майвия, е бил кечист. След смъртта му неговата баба – Лия Майвия, става ръководител на кеч компания. Баща му е първият отборен шампион на WWF от 1983 година. Чичовците му – Афа и Сика Аноа’и, са известни като Дивите самоанци. Братовчедите му – Ману, Йокозуна, Рикиши, Рози и Умага, също се борят.

2. Семейството

Баща му – Уейн Дъглас Боулс, по-известен като Роки Джонсън, е афроамериканец, а майка му – Ата Джонсън – самоанка. Двамата се запознават, след като Роки си партнира с баща ѝ по време на мач. Женят се против волята на Питър Майвия, който знае как се живее с кечист. Резултатът от любовта им е Дуейн Дъглас Джонсън – роден на 2 май 1972 година в Хайард, Калифорния. Уейн и Ата се разделят окончателно през 2003 година поради несъответствие в характерите.


3. Детството

Семейство Джонсън обикаля цяла Америка заради кариерата на Роки. Дуейн трудно се сприятелява с децата, а и повечето се страхуват от ръста му. Във вените му тече кръвта на самоански боец и това често го праща в епицентъра на яростни схватки. Естествено, потърпевши са съперниците му.

4. Проблемите

Въпреки успехите на бащата, семейството се сблъсква с доста трудности. Една от тях е финансовата им стабилност. Когато е на 14 години, са изгонени от дома им. На 15 години спасява майка си от самоубийство. След спор между родителите му, тя излиза от колата на междущатската магистрала в Нешвил и започва да ходи срещу движението. Той успява да я сграбчи и да я върне обратно в колата. Ата не си спомня нищо от инцидента, но за сина ѝ това е повратен момент от живота му.


5. Футболът

Единственото нещо, което успява да овладее буйния нрав на момчето, се оказва спортът. Вратата към него му отваря учителят Джоуи Цвайк от училището Фрийдъм Хай в Пенсилвания. Дуейн просто е роден за американски футбол и истински се влюбва в него. Играта се оказва и единственият му шанс да отиде в колеж и да счупи семейната традиция. И той избира да отиде в Маями. Но там се намесва съдбата и на последната тренировка, преди да започне сезона, вади лявото си рамо. Следва операция. След това още четири, но на коленете.

6. Дипломите

Въпреки контузиите си, Дуейн тренира два пъти по-усърдно в името на американския футбол. Но кръвта вода не става и на звездата му е писано да блесне в семейния спорт. Младежът обаче не занемарява образованието си и излиза от колежа с две дипломи – по Криминология и Физиология.


7. Кечът

Започва кариерата си под името Флекс Савана. При дебюта си за WWF използва псевдонима Роки Майвия, който е комбинация от имената на баща му и дядо му. Но това име не му допада, преименува се отново през 1997 година и става световно известен като – Скалата. Псевдонимът „The Rock“ идва от сценичното име на баща му – Роки Джонсън, и не на последно място от внушителната му физика. Най-известните му хватки са: Лакътят на народа, Натискът на Скалата, Ударът на народа, Де Де Те, Вратотрошач, Захапката на акулата, Саблен удар, Вертикален суплекс, Заден суплекс и Гръбнакотрошач.

8. Псевдонимът

Дуейн Джонсън притежава правата за псевдонима си Скалата, както и всички лога и фрази, свързани с естеството на думата. Той изкупува правата върху името от предходния му притежател – WWE.


9. Кандидатурата

През май 2017 година обявява, че е вероятно да влезе в политиката като се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2020 година. В последствие, през април 2018 година обявява, че това няма как да се случи през 2020 заради натоварения му график като актьор и продуцент. Джонсън смята, че най-рано през 2024 година ще успее да се кандидатира за президентския пост.

10. Текилата

През 2020 година актьорът пуска в продажба свой собствен бранд текила, като е запазил за нея търговската марка Teremana Tequila, което означава “Духът на земята”. Той никога не е крил, че е фен на мексиканската алкохолна напитка и това е единственият алкохол, който консумира. Джонсън обаче предпочита да я пие на бавни глътки, а не на екс. Неговата напитка ще се произвежда в малки количества от синьо агаве Teremana, което се отглежда във високопланинските райони на Ялиско.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *