Още от ученическите си години всички знаем (доколко помним е друг въпрос), че Земята прави пълна обиколка около Слънцето за 365 дни и 6 часа, а не точно за 365 дни. Това налага на всеки 4 години през февруари в календара да бъде добавян по 1 допълнителен ден и така месецът има 29, а не 28 дни. Макар от научна гледна точка всичко да е ясно, мнозина свързват високосната година с различни суеверия и вярвания. А ето 10-те най-разпространените от тях.

1. Не бива да сменяме работата си. Но ако все пак сме намерили нещо много подходящо, първо трябва реално да преценим силите и възможностите си, преди да вземем решение.

2. Не бива да се развеждаме. Ако съществува и най-малка възможност да съхраним семейството си, по-добре е да го направим. Старите хора са забелязали, че тези, които се развеждат през високосна година, след това по-трудно си създават ново семейство.

3. Когато завали първият дъжд през високосната година, е добре човек да се разходи под падащите капки за щастие и успех.

4. Не бива да споделяме плановете си за бъдещето, тъй като няма да имаме късмет.

5. Не е препоръчително да се сключва брак на 29 февруари и през месец май.

6. На 29 февруари не бива да сключваме сделки и да водим преговори.

7. Не бива да вземаме големи суми назаем. Връщането им ще е трудно, а това може да доведе до проблеми.

8. Не бива да купуваме и продаваме недвижима собственост, да правим ремонти.

9. Децата, родени през високосната година, са щастливи.

10. Децата родени на 29 февруари, могат да не се страхуват от пожари и наводнения, тъй като стихиите няма да ги засегнат. Те притежават също ясновидска дарба.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *