Евтини самолетни билети

Да бъдеш учител е професия, която е пълна с предизвикателства, но също и с много предимства. Мнозина смятат, че работата на един учител е нещо, което може да изпълни всеки, който има задълбочени познания в конкретна област, но истината е, че това е голямо жертвоприношение, за което е необходимо да бъдем търпеливи и подготвени за много изпитания.

Да сте учител е призвание – влечение още от детството. То кара хората да започнат преподавателската кариера, да специализират по-късно и да се отдадат на професията. Има много причини защо това е една между най-добрите професии и със сигурност всеки учител ще се съгласи с тези 10.

1. Да си с деца цял ден ви държи млади и гарантира, че вашият речник, мода и музикален вкус остават актуални.


2. Оставяте огромна следа в техния живот, дори когато изобщо не го осъзнавате. Може да не знаете колко деца са записали думите ви в сърцето си и ще продължат да ги повтарят на собствените си деца или дори на собствените си класове.

3. Изграждате положителни взаимоотношения с децата, колеги, родители и по-широката общност.

4. Има постоянен смях. Ученето може – и е – забавно и това се отнася и за учителя.

5. Децата ви учат толкова, колкото ги учите вие. Всеки учител има този момент, когато невинен коментар от дете напълно му променя гледната точка.

6. Гледането как приятелствата цъфтят между децата винаги затопля сърцето ви.

7. Непрекъснато учите нови неща. Започнали сте тази работа, за да преподавате математика или английски език. Сега обичате да тичате, да играете футбол, правите консултации и научавате впечатляващ набор от изкуства и занаяти.

8. Ще срещнете колеги със страст за преподаване, равностойна на вашата, които могат да станат приятели за цял живот – и основата на питието ви в петък вечер.

9. Децата са много благодарни. Подаръците в края на годината са страхотни – но картичките и вербалната благодарност са просто перфектни.

10. Хаосът в една класна стая. Шум, бъркотия, смях и вълнение. Как да не ги обичаш?
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.