Повечето хора свързват Амстердам с марихуана, весели кексчета и Червените фенери.

Да, това са едни от задължителните неща, които да посетите – Квартала с Червените фенери и Кофишоп, но градът има още много неща за разглеждане.

Днес ще ви заведем до най-големия град в Нидерландия с 10 места, които задължително трябва да посетите в Амстердам.


1. Площад Дам

10 места, които да посетим в Амстердам

Намира се на 5 минути от Централната жп гара. Едно от най-важните места в града. Тук се намират някои от популярните забележителности – музей на Мадам Тюсо, Кралският дворец, Новата църква. На площада ще откриете ресторанти, щандове за храна, магазини. Без значение от часа, площадът винаги е оживен.

2. Музей с восъчни фигури на Мадам Тюсо

10 места, които да посетим в Амстердам

Разположен е в централната част на града, на площад Дам. В музея ще имате възможност да видите както исторически личности, така и съвременни актьори, спортисти, художници. Музеят отваря врати за първи път през 1971 година.

3. Блуменмаркт

Снимка: Zak Mc (CC BY-SA 2.0)

Плаващият пазар за цветя – заслужава си да го посетите и да се насладите на разнообразието от пъстри цветове. Всички сергии са разположени на лодки по канала Singel. Доставките също се извършват по вода. Тук освен всякакви цветя, ще откриете луковици, семена и билки. Пазарът работи целогодишно.


4. Вонделпарк

Общински парк с площ около 485 декара. Прекрасно място за разходка и релакс. Паркът е любим не само на местните, но и на туристите. През лятото се провеждат и концерти.

5. Покривът на научен музей Немо

Уникална панорамна гледка към лодките и къщите. Това удоволствие е напълно безплатно. На покрива има пейки, мини фонтанче и заведение. Ако решите може да посетите и самия музей. Немо е най-големият научен музей в Нидерландия.

6. A’DAM Toren Lookout

Погледнете Амстердам от високо – 360 градусов изглед. До самата сграда A’DAM Tower се стига с ферибот, който се взима от Централната жп гара, а до панорамната гледка – с асансьор. Когато стигнете на покрива, ще имате възможност да се насладите на гледка, питие или да покачите адреналина си. Тук се намира най-високата люлка в света.

7. Музей на Винсент ван Гог

Винсент ван Гог е нидерландски художник, смятан за един от най-великите художници. В музея се намира най-голямата колекция творби на ван Гог в целия свят. Тук ще видите картини като „Слънчогледите“, първия вариант на „Житното поле с кипариси“, „Селяни, ядящи картофи“. Ако скоро не ви предстои пътуване до Амстердам, може да направите онлайн тур на музея.


8. Оуде Керк

10 места, които да посетим в Амстердам

Осветена през 1306 година, Оуде Керк или Старата църква е най-старата сграда в Амстердам. Намира се в квартал Де Вален (De Wallen), познат като квартала с „червените фенери“. Църквата е построена върху гробище. Поради тази причина подът ѝ е направен от надгробни плочи.

9. Музей на бирата Хайнекен

10 места, които да посетим в Амстердам
Снимка: Mario Roberto Durán Ortiz (CC BY-SA 4.0)

В музея на бирата Хайнекен Experience ще проследите промяната в годините на стъклената бутилка, ще видите съставките и съхранението им, ще преминете през процеса на създаване на бира. Ще имате възможност да дегустирате бира, докато гледате най-добрите реклами на Хайнекен. Обиколката отнема около 90 минути. Ако закупите билет онлайн, ползвате отстъпка.

10. Разходка с лодка

10 места, които да посетим в Амстердам

Амстердам често е наричан Северната Венеция, заради многото мостове и канали. Не пропускайте да се разходите с лодка из каналите. Така ще имате още една възможност да разгледате града, като този път не минавате над, а под мостовете.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.