Привидно някои игри изглеждат напълно безобидни… Фантазията и реалността се смесват в органична симбиоза, а правилата са прости – логиката на действителността се намества в съдържанието на играта и често педантично се спазва от играчите. Какво обаче би се случило, ако играта излезе от познатите ни рамки и започне да налага реални наказания на участниците в нея?

Подобна история стои в основата на филма „Истина или предизвикателство“, който е вече по кината в цялата страна. Група младежи, които учат заедно в ĸoлeж, вяpвaт, чe изборът между иcтинa и предизвикателство e пpocтo зaбaвнa игpa cpeд пpиятeли. В действителност обаче, веднъж приели да участват, всички играчи са длъжни да следват правилата на играта, защото в противен случай тя ще ги накаже.

Бързо ocъзнaват, чe вcичĸo тoвa нe e пpocтo игpa, a… гopчива реалност. Правилата са убийствено ясни: кажете истината или ще умрете; изпълнете предизвикателството или ще умрете; откажете да играете… и ще умрете.

Тази седмица с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг и с помощта на вашите гласове в специалната форма за регистрация потърсихме любимите ваши игри, които не бихте искали да ви застигнат в реалния живот. Гласуването приключи, резултатите са ясни, а ето как изглежда и пълният списък, подреден от вас.

10. Игра на шише

Това е класическата игра, която се играе с необвързани приятели. Всички седят в кръг като се редуват момче-момиче. Всеки човек има право да завърти бутилката и когато тя спре, да целуне лицето, към което сочи гърлото на бутилката. Ако се падне човек (от същия пол), който не може или не иска да целуне, трябва да изпие едно питие.

9. Асоциации

Целта на играта е да се познае, думата която е намислил един от играчите. Играе се с 4 души, разделени на 2 отбора. Във всеки отбор единият играч знае думата и се опитва да я обясни на другия, който не я знае. Всяко обяснение се състои от една дума, която е съществително, което може да бъде открито в речник и е с различен корен от думата, която се търси.

8. Две истини и една лъжа

Всеки участник споделя три факта за себе си – две истини и една лъжа. След това останалите започват да предполагат кое е лъжата. Този, който има най-много попадения (т.е. познал е най-много лъжи), печели.

10 игри, които не искате да ви застигнат в реалния живот

7. Фунийки

Играчите се разпределят на два отбора. С помощта на хартия се оформя фунийка. След това се слага в една тръба и се духа в нея. Целта е да улучиш играч от противниковия отбор.

6. Народна топка

Участниците в играта се разделят на два отбора с по един капитан. Двамата капитани застават в двата края на игрището. Целта им е да улучат с топка и извадят от игра играчите от противниковия отбор. Ударен, но неуспял да хване топката, излиза от играта. Всеки хванал топката обаче има право да посочи кой от напусналите му съотборници да се върне в играта.


5. Гоненица

Гоненицата е една от най-популярните детски игри, която обикновено включва двама или повече играчи. Един гони останалите с цел да хване някого от тях, а когато го докосне, обикновено казва „Ти гониш!“ и хванатият играч започва да гони.

4. Стражари и апаши

В тази игра отборите са два. Едните са стражари, а другите – апаши. Едните гонят, другите се крият. Когато играта започне, стражарите затварят очи и започват да броят до 100. Когато някой апаш е заловен, стражарят казва: „Стражарска марка – бум печат! Ти си вече наш играч“. Играта приключва, когато апашите бъдат заловени.

10 игри, които не искате да ви застигнат в реалния живот

3. Истина или предизвикателство

Играта „Истина или предизвикателство“ е позната с различни имена и варианти през годините. На „Въпроси и команди“ са играли още през 1712 г., когато военните се забавлявали по Коледа, като си задавали въпроси. Който не искал да отговори, трябвало да изпълни команда, която неговият висшестоящ му възложи. Ако откаже да изпълни командата, му натривали лицето с кал – за назидание. Освен разтоварващо забавление, за времето си това явно е било и някаква форма на тиймбилдинг…

2. Криеница

На този, на когото му се падне да търси, прикрива очите си и започва да брои до определено число. През това време останалите трябва да се скрият. След като приключи с броенето, търсещият отваря очи и започва да търси скрилите се участници. Когато открие някого, той трябва да се затича до мястото, от което е започнало търсенето, и да го заплюе, като извика „Пу за него, посочвайки името на играча, когото е открил. Успоредно с това криещите се трябва да се доберат до същото мястото и, ако успеят, да се заплюят сами – „Пу за мен“.

1. Бесеница

Бесеница е игра за познаване на думи. Целта е да се отгатне скритата дума, като се изброяват различни букви. Ако буквата я има в намислената дума, тя се записва на съответното място (или места, ако се среща повече от веднъж). В противен случай, на бесилката се рисува част от тялото на човечето. Когато то се нарисува изцяло, играта приключва…Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *