Евтини самолетни билети

На 20 април 2018 година шведският диджей и продуцент Авичи (Avicii) почина на 28 години. Тъжната новина съобщиха световните медии, а по-късно беше потвърдена от негови представители.

„С огромна скръб ви съобщаваме за загубата на Тим Берлинг, познат още като Авичи“, обявиха в изявление негови музикални представители. „Той беше намерен мъртъв в Маскат, Оман, този следобед на 20-ти април. Семейството му е съсипано и всички ние искаме да уважим тяхната нужда от лично пространство в това трудно време. Няма да бъдат давани по-нататъшни изявления“.

Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 г. в Стокхолм. Началото на кариерата му е с ремикс на музикалната тема от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва собствената си песен „Lazy Lace“, която скоро била пусната от Strike Recordings.


Талантливият музикант започва да участва в различни фестивали за електронна музика и DJ партита. Бързо е забелязан от музикални продуценти и предложението за договор не закъснява. През 2010 година, хитове от ранга на Levels носят на Авичи световноизвестна слава. Тогава Авичи е едва на 21 години, но това не пречи да се превърне в един от идолите в хаус пространството.

През 2013 година списание „Forbes“ го обяви за един от десетте най-високо платени диджеи на света с годишни приходи от над 20 милиона щатски долара. Шведът два пъти е заемал третото място в класацията на най-добрите диджеи в света – през 2012 и 2013 година. Авичи е работил със звезди на музиката от ранга на Мадона, Coldplay, Дейвид Гета.

10 от най-големите хитове на Авичи

На 29 март 2016 г. шведският диджей обяви край на публичните си изяви и турнета заради здравословни проблеми. Той е страдал от такива в продължение на няколко години, включително остър панкреатит. Според информация на списание „Variety“ болестта е била породена от прекомерната консумация на алкохол.

„Моите избори и кариера никога не са били движени от материалното, въпреки това съм благодарен за всички възможности и комфорт, които моята популярност ми предостави“, пише Авичи на фенове през 2016 година след като става ясно, че прекратява турнетата си.

Един от най-известните и високоплатени DJ не случайно си печели прозвището Крал на електронната музика. Авичи изигра основна роля за масовото популяризиране на електронната денс музика в последните години по света. Хитовете му „Levels“, „Wake Me Up“, „Hey Brother“ и „Waiting For Love“ са емблематични за жанра и ще се помнят още дълго.

„Искам да съм наясно със себе си. Всичко беше само заради самият успех. Това вече не ме прави щастлив“, казва Авичи пред списание Rolling Stone през септември 2017 година, малко преди да излезе неговият албум „Avīci (01)“, последният му запис. „Електронната музика започна да става твърде популярна преди четири, пет, шест години, когато парите станаха всичко. От този момент нататък аз спрях да се асоциирам с електронната музика“, казва още той в интервюто си.

Днес си казваме последно сбогом с Авичи. И го правим с музика. Ето 10 от най-известните му хитове през годините. Сбогом, Кралю!


1. „Wake Me Up“ (2013)

2. „Hey Brother“ (2013)

3. Avicii vs Nicky Romero „I Could Be the One“ (2012)

4. „Levels“ (2011)

5. „The Days“ (2014)


6. „The Nights“ (2014)

7. „You Make Me“ (2013)

8. „Lonely Together“ ft. Rita Ora (2017)

9. „Waiting For Love“ (2015)

10. „Addicted To You“ (2014)Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.