10 филма, вдъхновили реални престъпления

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

В наши дни трудно можем да си представим живота без кино. Освен да забавлява, седмото изкуство има силата да променя възгледи, да възпитава, да оказва влияние върху поведението. За съжаление, понякога в грешната посока.

Често героите или сцените от киното са толкова убедителни, че мнозина се опитват да ги пресъздадат в реалния живот. Следващите 10 филма са точно такива. Те вдъхновяват реални престъпления, с ужасяващи последици.

10. Чистката
2013 година

Америка в недалечно бъдеще. Веднъж в годината, в рамките на 12 часа, правителството на практика спира да действа и всички видове криминални дейности, включително и убийствата, биват легализирани.

Три години след излизането на филма по екраните, полицията арестува 19-годишен младеж, обвинен за 3 убийства. Момчето споделило, че било вдъхновено от лентата.

9. Проектът Х
2012 година

Трима гимназисти решават да организират грандиозно парти, за да изпъкнат пред останалите ученици. Поканените са стотици, леят се реки от алкохол, децибелите на музиката са убийствени. В нощта на партито обаче нещата излизат от контрол.

Почти същата история се повтаря малко по-късно в САЩ, когато 13 деца успяха да разрушат почти до основи празна къща. Щетите тогава бяха оценени на 500 хиляди долара.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари