Певица и риалити героиня. Скандална и ексцентрична, но любяща майка. Усмихната и тъжна. Човек на крайностите и емоциите. Жана Владимирова Бранкова, родена в София на 20 октомври 1985 г. Започва да пее още от 6-годишна, а на 27 тя вече е победител във втория сезон на X Factor България.

С това успехите и провалите идват. Жана става носителка на наградата „Жена на годината 2014“ в категория Сцена/Музика на списание „Grazia“. Отличена е за „БГ Дебют“ на Годишните музикални награди на БГ Радио 2015, а през 2014 и 2015 г. е в списъка на най-влиятелните популярни личности в България на списание „Forbes“.

През 2015 година Жана беше задържана от полицията, след битов скандал с бившия ѝ приятел. Тогава се заговори, че в основата на скандала стоят наркотици, но информацията не беше категорично потвърдена. Няколко месеца по-късно, през пролетта на следващата година, певицата отново беше задържана от полицията след употреба на наркотични вещества.


През есента на 2016 година участва в осмия сезон на „VIP Brother“, а появата ѝ в шоуто се превръща в едно от най-обсъжданите светски събития у нас. По време на престоя си в къщата на Големия брат Жана официално признава за дългогодишните си проблеми с дрогата и употребата на кокаин.

Две години по-късно заедно с още четирима певци – Владимир Михайлов, Джей Джей, Трей Кембъл и Джони Мануел, представиха България на песенния конкурс Евровизия. На финала групата им Equinox се класира на 14-то място в конкурса. Публиката даде 66 точки на песента им „Bones“.

Тя е Жана. Жана Бергендорф. Влюбена, щастлива, нещастна, всеки път различна…, но винаги безкрайно талантлива. Жана Бергендорф е героят ни този месец в „10 въпроса, 10 отговора“.

1. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Къпя се и си измивам зъбите.

2. Кой е най-вълнуващият човек, когото някога си срещала?

Сина ми.

3. Какво може да те разплаче?

Нещо, което би ме натъжило…

10 въпроса, 10 отговора: Жана Бергендорф
4. А какво – да те разсмее от сърце?

От сърце ще ме разсмее синът ми.

5. Оптимист или песимист? Защо?

Оптимизмът е важен в живота на всеки! Всеки заслужава това!

6. Коя е най-абсурдната ситуация, в която си попадалa?

Когато се разхождах със сина ми и баща ми в Бургас и един мъж скочи да ми посяга!

7. Какво би правила с удоволствие, но все не ти остава време?

Няма такова удоволствие, което да ми липсва!

8. С кого би искала да се смениш за един ден и защо?

С никого! Защото се харесвам такава, каквото съм си!

9. Препоръчай ни любимата си книга…

„Последната лекция“ на Ранди Пауш. (* Книгата поставя вечния въпрос за живота и смъртта, за равносметката и достойния край, за умирането приживе и живота след смъртта. Защото отношението ни към живота определя значимостта на смъртта или… безсмъртието. – Бел.р.)

10. Как си представяш живота си след 10 години?

Представям си живота ми цветен и красив, какъвто е в момента! Перфектен.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.