Красотата е възприятие, което обикновено свързваме с жените и изкуството. Сякаш тя е присъща само на тях. Но с времето, с поколенията и епохите, тази тенденция се е променила значително и днес вече спокойно можем да говорим за концепцията „мъжка красота“. А тя изобщо не отстъпва на женската такава и буди все повече интерес и привлича все повече внимание върху себе си.

От друга страна пък „красота“ и „остаряване“ са две понятия, които трудно могат да бъдат поместени в едно изречение, освен ако не са антоними. Обаче и това направление вече обърна своята посока и сега ни движи към цял един нов свят на посивяла, но не вяла, мъжка красота.

Пред нас се разкрива една палитра от 50 и повече нюанса сиво, но в никакъв случай не бихме го асоциирали със скуката. Нюансирането не се изчерпва само до физическите преимущества на мъжете, поместени в нашите 10. Образът на един човек се завършва със самата му същност, така че, като казваме СЕКСИ, имаме предвид и многото изключителни качества, които съдържа в себе си.

Всеки един от тях е единствен по рода си – пример за подражание или обект на желания, мечти и мокри сънища. Те провокират със своята неповторимост и ни карат да искаме повече и повече… както от тях, така и за самите себе си.

1. Освалдо Риос

10-те най-секси мъже над 50

Сещате ли се за кого става дума? Да, невероятният Игнасио Контрерас или Луис Давид Контрерас от латино сапунката „Касандра”. Красота, мъжественост и сексапил на 56 години. Може би не е случайно, че точно този „екземпляр“ от нашата селекция е зодия Скорпион. Все пак, всички са чували за невероятната харизма и страст, които се усещат, когато около вас се навърта представител от именно този зодиакален знак.

2. Мат Лебланк

10-те най-секси мъже над 50
Sarah Rogers/The Daily Beast

Матю Стивън Лебланк или както всички го знаем – Джоуи от „Приятели”. Очарователен, забавен, пленителен и какво ли още не може да се каже за Мат и нищо няма да е преувеличено или лъжа. Същността му, до голяма степен, се припокрива с характера на героя му от „Приятели”, защото самият Мат е точно толкова весел и забавен, колкото Джоуи. Явно тази черта в характера му, му помага с такава лекота да се превъплъщава в ролите си в комедийните сериали, в които участва, а те не се изчерпват само с „Приятели”. 50 годишното лъвче продължава да „вършее” из филмовите полета на Холивуд и да жъне успехи както в кариерен, така и в личен план. По настоящем можете да се радвате на очарователната усмивка на Мат в сериала „Episodes”.

3. Джордж Клуни

10-те най-секси мъже над 50

Дойде редът и на един рогат красавец, за когото, каквото и да кажем, все ще е недостатъчно. Вярваме, че няма жена (пък, ако щете – и мъж), която да не зане кой е Джордж Клуни. Д-р Рос, както е известен от сериала „Спешно отделение” е точно от този тъп мъже, за които важи с пълна сила сентенцията, че остарява като доброто вино – с годините става все по-кадифен, наситен и класен. Толкова е фантастичен, че благородно завиждаме на красивата Амал, която освен негова съпруга, вече стана и майка на децата му.


4. Киану Рийвс

10-те най-секси мъже над 50
WENN

Това е една от най-магичните и феноменални личности в света и тук в никакъв случай не се спираме само до актьорстването му. Освен универсален актьор, Киану Рийвс е широкоспектърна, удивителна и почти нереална персона. Той е филантроп, мъдър, щедър, красив и неостаряващ – все качества, които е трудно да повярваме, че може да съществуват, събрани само в една единствена личност. Не случайно е включен в топ 10 на любимите звезди на Америка

5. Джони Деп

10-те най-секси мъже над 50

Джон Кристофър Деп, както е роден, е една от най-ексцентричните особи на Холивуд. Той също е благословен с невъобразима харизма, която успява да влияе не само на женския пол, но и на големите мъже във филмовата индустрия, като сценаристи, режисьори, агенти и др. Във филмографията на сеньор Деп не бихме могли да открием дори една скучна или обикновена роля. Всеки един образ, в който се е преобразявал, е нестандартен и ярък, и сякаш всичките му пасват като втора кожа – случайност? Не, не смятаме така…

6. Брад Пит

10-те най-секси мъже над 50

Е, стигнахме и до „черешовите устни” на Холивуд. През декември този бог на съвременното кино ще навърши 54! Удивително! Представете си най-сладкото нещо, което някога сте вкусвали и може би поне малко ще се доближите до усещането, което създава у жените този великолепен и разкошен мъж. Уилям Брадли „Брад“ Пит е, освен един от най-добрите в своя бранш, също и невероятен съпруг и баща. Все качества, които карат жената да се размечтае за нещо повече…

7. Уанг Дешун

10-те най-секси мъже над 50

Сивата перла в короната на нашата селекция. Уанг Дешун – човек, от когото бихме взимали пример всеки ден за това как да гледаме на живота, но по-важното – как да го живеем. А и нека не подминаваме с лекота факта, че той изглежда страхотно without his shirt on/shirtless. Кариерата му на модел започва едва преди няколко години, а сега той е на 80 – стимулиран, устремен и скеси в центъра на модния подиум, опитвайки се да покаже на света какво е чудо и как се постига то в наши дни. Тонизираните му мускули и дългата, бяла коса и брада грабнаха вниманието на целия свят и го катапултираха директно в междузвездното пространство. Прекрасната си фигура и крепко здраве Уанг дължи на старателно подбрана, здравословна храна и много физическа активност.


8. Джан Лука Вачи

10-те най-секси мъже над 50

СЕКСи, СЕКСи, СЕКСи – това е мисълта, която се прокрадва в съзнанието на всяка дама по света, спряла поне веднъж погледа си върху танците или снимките на италианския сребърен лъв. И БОГАТ, разбира се. Сигурно е страхотен човек, вероятно е умен, мил, великодушен и много други чудесни качества, но със сигурност не изпъква точно с тях. Нещата, с които е известен Джан Лука са съвършеното му тяло, тренирано и покрито с татуировки, бляскавия начин на живот, който води и умопомрачителните красивици, с които го споделя, заедно с милионите си. Бизнесмен, DJ и собственик на необятно кралство, Вачи е един съвременен принц, за когото всяка девойка би се размечтала.

Нека не подминаваме и нашите секси сънародници, които са значително по-малко от чуждестранните хубавци, но по никакъв начин не им отстъпват по сексапил.

9. Здравко от Ритон

10-те най-секси мъже над 50

Здравко Желязков е първият, на когото се спряхме и нека единодушно се съгласим, че за 64-те си години изглежда феноменално. Човек, отдал живота си на музиката и любимата жена – изкуство и любов. Една изключителна симбиоза, която, очевидно, води до сладък и хубав начин на живот. Сигурно не е лесно да се балансира между работата и любовта, но с правилния човек всичко е възможно и тези двамата ни го доказват през последните три десетилетия. А когато човек води приятен живот, това не остава незабелязано за света около него. То се проявява както във взаимоотношенията му с любимата, така и във външния му вид, за който със сигурност се полагат и много усилия.

10. Слави Трифонов

10-те най-секси мъже над 50

Мненията за неговата личност са много и противоречиви и ние не смятаме да заемаме една или друга позиция, а просто ще отчетем факта, че секси бунтарското излъчване на лошото момче продължава да привлича погледите на девойките от всяка възраст.
Каквото и да кажем за Слави Трифонов, все ще е недостатъчно, защото той е човек, който не може да бъде побран в клише. Независимо дали ще говорим с позитиви или негативи за него, винаги ще има какво да се прибави или отрече. Вероятно са малко хората, които познават неговата душевност в пълната ѝ цялост, затова ние не бихме могли да заложим със сто процентова категоричност на нищо от това, което се рее в публичното пространство за г-н Трифонов. Сексапилът обаче не може да му се отрече.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *