Ивайло Иванов – Играта е популярен български изпълнител и телевизионен водещ, роден на 25 април 1985 г. Едва 18-годишен започва да се изявява като радиоводещ в първото и единствено хип-хоп радио у нас по онова време – Радио Мила. Там Ивайло е автор и водещ на предаването „Ти искаш комерс – на ти комерс“. Шоуто предизвиква огромен интерес сред феновете на черната музика в цяла София. Именно по това време Играта е забелязан от Мишо Шамара и е поканен от него в лейбъла „R & B Records“. Така младият рапър става единственият член на лейбъла от София. Под крилото на Шамара, Играта записва ремикс на хита си „Искаш да танцуваш“ feat. Конса & Angel, който влиза в компилацията „R & B All Stars 3“.

Няколко години след това Ивайло Иванов прави първите си стъпки и в телевизията като част от екипа на музикалното предаване на БНТ – „МелоТВмания“. По-късно става водещ в телевизия „7 дни“, където е лице на класацията Power Mix, а след това се присъединява към екипа на музикалната телевизия The Voice. Играта определя себе си като работохолик и перфекционист, както и човек с развит усет за водене, импровизация на сцена и пред камера и силно присъствие пред публика. "10-те най" на Ивайло Иванов - ИгратаВ свободното си време обича да играе футбол, да разпуска с приятели и да слуша хубава музика. Държи всички да знаят, че е оптимист по природа. Поставя си високи цели и ги постига. На света гледа философски. Мечтае хората, с които работи да са дисциплинирани и сериозни, защото според него това е много важно – само талант не е достатъчен.

От малък е увлечен Иво от хип-хопа и рапа и едва десетгодишен започва да се занимава със спортни танци. След две години се включва в училищния хор, а от 1999 г. започва да пише текстове за песните на част от прохождащите рап групи в България. Освен самостоятелни изяви и изяви в групи, изключителна популярност добиват дуетите му с Лео Бианки и фолк дивата ДесиСлава. Първият тотален хит на Играта излиза през 2003 г. Това е песента „Искаш да танцуваш“. През 2004 г. Играта получава покана от ДесиСлава за участие с две парчета в нейния албум „Любовта е само чувство“. Така на бял свят излиза хитовата им дуетна песен „Бъди добро момче“, която печели наградата „Зрителски клип“ на предаването „Мело ТВ Мания“. Второто от двете съвместни парчета, което намира място в албума на ДесиСлава, е ремикс на песента „Няма те до мен“.

Следват години, в които музиката и телевизията се редуват изключително успешно… И така до май 2012 г., когато на бял свят излиза песента „Айде на Морето“. Тя е колаборация с италианеца, популярен риалити герой у нас – Лео Бианки, и буквално за броени дни се превръща в тотален летен хит. През месец юни следващата година идва вторият летен подарък на Лео и Играта за феновете – мега хитът „Цяло лято“, в който участие взима и Криско. Песента бързо се превръща в химн на лятото и събира огромна популярност. Месец по-късно става факт и следващото морско парче, в което освен Играта, участие взимат Део, Лео и Рафи – „4D“.


През 2014 г. пък излезе „Всеки миг“, съвместен проект на Део, Лео и Играта & Din-Yo и Марина. Пак тази година, през месец април, Ивайло представи и още един трак, в който направи рязък завой към корените си с тежък бийт и още по-тежки рими. “Парчето дойде от цялата история с Интерпол, но това, което понякога хората забравят за мен е, че съм роден и продължавам да живея в един от най-престъпните райони на София – откакто се помня на ъгъла до нас има дилъри и проститутки“, коментира различния саунд на парчето Играта и добавя: “Аз съм човек от квартала – пея забавни неща, точно за да избягам от всичко това“.

Играта е поредната звезда, която поканихме да участва в инициативата ни „10-те най на…“. Ето неговата десетка.

1. Най-много обичам… да бъда усмихнат 🙂

"10-те най" на Ивайло Иванов - Играта2. Най-много мразя… да ме нервират за глупости и да се нервирам за глупости.

3. Думата, която най-точно ме описва е… Играта… 🙂

4. Най-често гледам… себе си. Нарцис си падам!

5. Най-много харесвам да слушам… Ray Charles.

6. Препрочитал(а) съм най-малко два пъти… Марк Твен, „Приключенията на Том Сойер“.

7. Най-много обичам да прекарвам свободното си време… с приятели някъде из природата.

8. Най-вероятно животът ми нямаше да бъде същият без… Майка ми и Баща ми…

9. Най-много ме вдъхновява… позитивния човек. Винаги ми действа зареждащо, когато мога да комуникирам с такива хора.

10. Случката, която най-вероятно никога няма да забравя… Първият ми запис на касетка… Сякаш беше вчера… Годините минават бързо!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *