Осмата зодия от зодиакалния календар е Скорпион. Представителите на този знак са родени между 23 октомври и 22 ноември.

Скорпионите притежават удивителна способност да се самоконтролират. Имат усет към изкуствата. Техният студен характер, стриктност и педантичност ги правят да изглеждат безчувствени. А това не е така, защото те са сред едни от най-чувствителните и прями зодии. Имат претенции към храни, хора, книги, мебели, цветове, като цяло обичат да са заобиколени от най-доброто, което им се предлага.

Чуете ли Скорпион, то първата ви асоциация, трябва да е: разумно обмислени и полезни действия, които носят подкрепа и практическа полза, вместо празни приказки и обещания. Те са хора на реда и справедливостта.


Бойното поле на хората, родени под този знак, е техният живот. Те не атакуват гневно като огнения Овен, обикновено се чувстват нападнати и искат да се защитават. Правят го още преди другите да са ги нападнали вербално или буквално. Тази мнителност и поведение на Скорпиона е навсякъде – на работа, в обществото, в любовта или сред приятелите.

Те могат да обичат страстно, но могат и да мразят. Заключват лошия спомен в себе си, но той може да се отключи както утре, така и след 10 години и така да те изненада, че да ти „дойде, като гръм от ясно небе” .

скорпион

Скорпионите са до болка искрени, дотолкова, че не си падат много по утешаването. Не украсяват нещата и казват това, което искат и очакват да се случи. Не казват „Всичко ще е наред”. Подготвили са се да не е наред и вече имат свой начертан план, в който се вижда най-правилното решение.

За тях съществуват два вида мнения – неправилни и тяхното собствено. Обикновено, ако имат врагове, това не ги смущава, напротив стимулира ги. Като зодия с две лица, а именно белият и черният скорпион, те имат голям нюх към откриването в слабостите в характерите на другите.


Друго характерно за представителите на този знак е, че са много сексуални, дори най-сексуалната зодия. Те са перфектните съпрузи. Силно привързани към любимия човек, а често и обсебващи, търсещи подходящия момент за романтична изненада.

Като типични положителни черти, Скорпионите притежават проницателност, самокритичност, загриженост и отдаденост. Отрицателните им черти са: властност, ревнивост, подозрителност и прикритост.

В професионален план се реализират в хуманитарните науки и най-вече в медицината, не им убягват и психологията, могат да работят в системата на МВР, както и промишлеността. Подходящи професии за тях са: хирург, психолог, полицай, следовател, детектив, ръководител.

Сред световно известните представители на зодия Скорпион са Паганини, Йохан Щраус, Пикасо, Достоевски, Принц Чарлз, Хилъри Клинтън, Ванеса Мей, Бил Гейтс, Джулия Робъртс, Ерос Рамацоти, Леонардо ди Каприо, Брайън Адамс.

Със зодия Скорпион в „10-те най” продължаваме поредицата от известни българи, представители на всеки от знаците. Подредбата е на база последователността по дата на раждане.

1. Георги Милчев-Годжи
Музикант, роден на 24 октомври 1969 г.

2. Петър Стойчев
Плувец, бивш спортен министър, роден на 24 октомври 1976 г.

3. Любо Киров
Певец и музикален продуцент, роден на 26 октомври 1972 г.


4. Емил Кошлуков
Политик и журналист, роден на 26 октомври 1965 г.

5. Елена Петрова
Актриса, родена на 1 ноември 1975 г.

6. Мадлен Алгафари
Писателка, психотерапевт, преводач, родена на 4 ноември 1967 г.

7. Евгения Живкова
Дизайнер, родена на 7 ноември 1965 г.


8. Емануела
Поп-фолк певица, родена на 8 ноември 1981 г.

9. Параскева Джукелова
Актриса, родена на 14 ноември 1970 г.

10. Весела Нейнски
Оперна, джаз и поп певица, родена на 20 ноември 1971 г.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.