Легендата на RnB музиката е рожденичка днес. За своите над 25 години на сцена Бионсе може да се похвали с една от най-успешните музикални кариери в света, също с толкова успешната си продуцентска компания, няколко модни линии и създадени от нея аромати.

А наред с всички професионални успехи е щастлива майка на 3 деца и обичана съпруга от не по-малко успешния Jay Z.

Бионсе е изключителен пример и една от малкото известни личности, която не се срамува от закръглените си форми, бореща се за женските права и доказваща, че да бъдеш успешна, работеща майка не е само мираж.


Ние ѝ пожелаваме още много години на върха, а за вас, по случай нейния рожден ден, сме приготвили 10 интригуващи факта от живота на певицата.

1. През далечната 2003 година Бионсе пише „Crazy In Love“ само за 2 часа… с махмурлук! А името на песента е вдъхновено от думите ѝ към самата себе си, когато в същия ден се е погледната в огледалото, с разрошена коса и неподхождащите си дрехи и си е казала „I’m looking so crazy right now„.

2. След разпадането на Destiny’s Child Бионсе изпада в депресия, подклаждана от нападките на медиите.

3. За британското издание „The Telegraph“ през 2008 година Бионсе споделя, че преди Jay Z е имала едно единствено гадже – от 13 до 17 годишна възраст. Следващото се оказва съпругът ѝ, от когото вече има 3 деца след 12 години брак и 20 години връзка!

4. Първородната дъщеря на Бионсе е най-младият изпълнител, влязъл в Billboard 100, заради песента „Glory“, където се чува нейният плач, а баща ѝ я вписва като гост-изпълнител под името на B.I.C, съкратено от Blue Ivy Carter.

5. Бионсе успя да добави дума към Оксфордския английски речник – „bootylicious“. Думата идва от едноименната песен на Destiny’s Child и означава „сексуално привлекателна“.

6. Destiny’s Child остава най-успешната женска група, нарежда се на 9-о място в списъка „Най-успешен/на артист/група на XX век“ и е с продадени над 60 милиона албума в света.

7. През 2013 година Бионсе критикува публично H&M, заради използването на нейни снимки, минали през Photoshop обработка. И до днес певицата държи за различни рекламни кампании да се използват нейни реални снимки.

8. Със своите 70 номинации за награди Grammy, от които 24 спечелени, Бионсе се превръща във втората най-номинирана жена в историята.

9. Като солов артист Бионсе е продала над 20 милиона албума само в САЩ и над 150 милиона в световен план. Това я превръща в един от най-продаваните музиканти на всички времена.

10. „Halo“ е песента в кариерата на Бионсе, задържала се най-дълго в Hot 100 чартовете.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *