Мнозина го правят. Особено младите потребители до 25-годишна възраст. Те харчат сравнително голяма сума за предмет, който се оказва напълно ненужен или абсолютно разочарование. Независимо дали правят това заради проблем в работата/ университета или заради раздяла с любим човек, те компенсират мъката с лудо пазаруване. Покупката им обаче е безсмислена загуба на пари.

Тя може да бъде моментно решение в магазина. Или пък да е направена под влиянието на близък приятел. В популярно допитване, организирано от американския сайт за новини и забавление Reddit, стотици американски потребители споделят кои са най-скъпите стоки, за които безсмислено са похарчили пари.

Авторитетното онлайн издание Business Insider наблюдава списъка и оформя няколко фаворити. В подреждането има Wi-fi кантар с добавка към него хубава покривка, компютърна мишка за 100 долара с нетрадиционен дизайн, учебник с обяснителни текстове по математика и лаптоп с тъчскрийн и писалка, защото „университетът изисква опит с таблет“… Ето още 10 скъпи продукта, които са пълна загуба на пари.

1. Гигантски харпун за скуба дайвинг, купен от потребител, в близост до чийто дом няма море. Човекът признава, че веднъж пробвал да го ползва в басейн.

2. Спортни обувки на Nike за 200 долара, които купувачът така и не обул веднъж, защото били прекалено скъпи да ги носи всеки ден.

3. Mini CD плейър – музикално устройство за малки дискове, разпространявано в зората на mp3 плейърите.

4. 326 долара плащане за подготовка на данъчни документи, за да се получат обратно 54 долара данъци.

5. Използван скутер, чиято електрическа система се срива след седмици.

6. Джакузи. Продължава да функционира правилно, но се нуждае от часове почистване и поддръжка всеки път, когато се използва.

7. Ипотека, която идва с къща, преди рецесията в САЩ.

8. Машина за кафе, работеща със специални опаковки кафе. Щом свършат, е забравена.

9. Пушка за пейнтбол.

10. Диплома от колеж.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *