10-те най-красиви църкви в Италия

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 10

10-те най-красиви църкви в Италия

Като център на католицизма, не е изненада, че в Италия се намират голяма част от най-красивите църкви в света. Конструирани от някои от най-великите архитекти в историята, с допълнение от световно известни скулптури и фрески, катедралите в Италия са част от религиозните и културни традиции на страната, които всеки уважаващ себе си пътешественик трябва да види с очите си.

От Conde Nast Traveller са подбрали 10-те най-красиви италиански катедрали, включващи както забележителните базилики „Свети Петър“ и миланското „Дуомо“, така и по-малко известните църкви в Сицилия и Умбрия. Ето ги и тях…

1. Миланската катедрала

10-те най-красиви църкви в ИталияМиланската катедрала или „Дуомо“ се издига на централния площад Пиаца дел Дуомо. Посветена е на Рождество Богородично и е седалище на архиепископа на Милано. Строителството ѝ отнема почти шест века, като е втората по големина катедрала в Италия след базиликата „Свети Петър“ в Рим. „Дуомо ди Милано“ се счита за една от най-високите катедрали в света, като максималната ѝ височина достига внушителните 108,50 метра. Освен с внушителни размери, Миланската катедрала впечатлява и с извънредно сложната си архитектура.

Катедралата е изградена от бял мрамор и съдържа елементи от различните стилове, които са били на мода в течение на няколкото столетия, през които е била строена – от готиката през барока и неокласиката до неоготиката. Общата ѝ площ е 11 700 кв. м. и има 3400 статуи. На върха на най-високата стрела през 1774 г. е поставена позлатена статуя на Мадоната (la Madonnina dorata). От покрива на катедралата, до който туристите могат да стигнат по стълбите или с асансьор, се открива гледка към целия град.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 10
Сподели

Коментари