10 от най-красивите сгради в света

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

10 от най-красивите сгради в света

Архитектурни проекти в Европа и Азия доминират на тазгодишните международни награди за най-добри и впечатляващи постижения в модерното сградостроителство MIPIM Awards. Сградата „Selcuk Ecza HQ“ намираща се в Истанбул, Турция, спечели в категорията „Best office & Business development”. За най-добър хотел и туристически комплекс пък наградата грабна „Center Parcs Woburn Forest“, намиращ се в Бедфордшър, Великобритания.

„One Central Park“ (на заглавната снимка) в Сидни, Австралия бе отличен в категорията за най-добро иновативно зелено строителство. А ето и 10 от най-красивите сгради в света, построени в човешката история, подбрани от редакторите на Condé Nast Traveller.

1. Teshima Art Museum, Япония

10 от най-красивите сгради в светаАрхитект: Ryue Nishizawa
Сградата е завършена през 2010 г.

2. Църквата на нашия Спасител, Копенхаген, Дания

10 от най-красивите сгради в светаЦърквата на нашия Спасител е изградена в холандски бароков стил и е известна с външната вита стълба, по която можете да се изкачите до върха и да се насладите на панорамна гледка към Копенхаген. Кулата на църквата достига височина от 90 м., а спираловидната външна стълба се извива четири пъти около нея в посока обратна на часовниковата стрелка. Първоначално Кристиан IV планирал Кристиансхавен като независим търговски град и затова е трябвало да се построи църква. Временна църква е открита през 1639 г., а изграждането на днешната църква не започва преди 1682 г. Открита е по-късно, през 1696 година. Неин архитект е Lambert van Haven.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари