Велосипедът: най-независимата форма на транспорт, която дава изключителна свобода на движениeто. Както и при автомобилите, велосипедите също имат своите премиум модели, които могат да струват не по-малко от една луксозна кола.

Подобни модели определено не са по джоба на всеки фен на колоезденето, но това не пречи да ви представим най-лудите, най-желаните… най-скъпите велосипеди на света. Пригответе се да отворите очите си за света на лукса, наречен колоездене, с 10-те най-скъпи велосипеда в света.

10. Cruise M, BMW

Марката е добре позната с качеството на автомобилите си. За тези, които мечтаят за автомобилите BMW от серия M, но все още не могат да си ги позволят има алтернатива – велосипедът BMW Cruise M III. Той излезе на пазара само преди няколко месеца. Иновативният модел на велосипеда, алуминиевата рамка и окачването Suntour придават на велосипеда брутален външен вид. Вилката, стойката на седалката са изработени от износоустойчиви карбонови влакна. Спирачките са Shimano – което дава гаранция за бърза реакция при всякакви метеорологични условия, дори и по най-трудните маршрути. Моделът е с тегло 15 кг. Цена: 1200 долара.


9. Koga Kimera

Този модел е проектиран специално за състезания. Велосипедът се различава от другите по това, че е изработен изцяло от композитни материали. За създаването му инженерите от велосипедната компания Koga-Miyata са инвестирали повече от един милион долара. Аеродинамичните форми на колелото са специално проектирани с помощта на компютър. Въпреки, че моделът е от 2014 година, цената му си остава висока – около 5000 долара.


8. Scott Plasma Premium, Scott

Идеалният велосипед за шосейни състезания. Над създаването му работят цяла орда инженери, дизайнери и байкъри. Те успяват да създадат уникална аеродинамична форма и рекордно ниско тегло. Размер L от модела тежи едва 8.56 кг. Цената му е 13800 долара.

7. Cipollini Nuke

Велосипедът се отличава с италианския си дизайн. Почти всичките му части са изработени от специални въглеродни влакна, което го прави изключително здрав. Предната му спирачка е вградена във вилката. Цена: 18000 долара.

6. Chanel

Създаден по поръчка на известната фирма, се класира на 6-та позиция в нашия списък. През 2008 г. от него на пазара бяха пуснати едва 50 бройки. Произвежда се само в два цвята – бал и черен. Рамката му е алуминиева и е заварена ръчно. Колелото е оборудвано с две чанти, едната се закрепва зад седалката, другата на задната гума. Могат да се използват и като аксесоар в ежедневието. Създаването на Chanel Bike е не само стратегически моден ход, но и демонстрира желанието на компанията да участва в опазването на околната среда. В допълнение, велосипедът напомня за създателката на известната марка – Коко Шанел и нейната голяма любов към спорта. Този романтичен и стилен велосипед може да бъде ваш срещу 28000долара.


5. KGS Tier 3

10-те най-скъпи велосипеда в света

През последните 25 години тексасецът Кевин Саундерс се занимава с производството на велосипеди по индивидуални поръчки, чиято цена не отстъпва от тази на един нов автомобил. Пето място в списъка на най-скъпите велосипеди в света се нарежда KGS Tier 3 – уличен велосипед с доживотна гаранция. Цената на моделите на Саундерс започва от 30 хиляди долара. По думите на самия Саундерс той не създава колекционерски велосипеди, а истински „работни мулета“. Високата цена се дължи на сумата, изразходвана за производството на всеки модел, както и на дългия период за производството му – за една година Саундерс създава не повече от 2-3 велосипеда.

4. Litespeed Blade

Американският производител LiteSpeed заложи на малкото тегло и спечели. За шосеен велосипед с тегло по-малко от 7 кг ценителите са готови да платят шеметната цена от 39 хиляди долара , че и повече. Цената зависи от броя на компонентите, и колко пари клиентът е готов да похарчи за един от най-леките велосипеди в света.

3. BERU f1 Systems Factor 001

Композитните материали, които се отличават с невероятната си здравина и лекота, се използват все по-често в създаването на велосипеди. Британската компания Beru f1 Systems, която произвежда оборудване за суперболиди на „Формула 1“, е разработила велосипед BERU f1 Systems Factor 001, почти изцяло съставен от карбонови нишки. Моделът е предназначен за шофиране на магистрала. Свръхлек велосипед, с рамка, конструирана индивидуално за всеки клиент. Разбира се, всичко това срещу скромните 40 000 долара.


2. Aurumania Crystal Edition Gold Bike

През 2008 година шведската компания Aurumania, специализирана в производството на велосипеди от високия клас, стартира лимитирана серия само то десет екземпляра. Цялата повърхност на велосипеда Aurumania е покрита със злато и инкрустирани кристали Сваровски. Седалката и кърмата на колелото са от кожа. Срещу сумата от 101 хиляди долара за велосипед, компанията предлага доставка до всяка точка на света.

1. House of Solid Gold

Златото, платината, скъпоценните камъни обикновено се свързват с нещо много скъпо и впечатляващо. Но едва ли си представяте точно велосипед. Не е ясно кой би харесал идеята да кара позлатено колело, но е факт, че подобни модели вече не са рядкост. Няколко фирми в момента предлагат на пазара свои лимитирани серии „златен велосипед“. Тяхната цена зависи от количеството на използваните благородни метали и може да варира от 90 до 400 хиляди долара. Но компанията House of Solid Gold отива още по-далеч. Тя създава велосипеди, покрити с 24-каратово злато и украсени със сапфири и черни диаманти. Досега House of Solid Gold е произвела 13 уникални велосипеди на стойност 1 милион долара! Да, добре прочетохте – 1 000 000 долара!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.