10-те най-скъпи велосипеда в света

Велосипедът: най-независимата форма на транспорт, която дава изключителна свобода на движениeто. Както и при автомобилите, велосипедите също имат своите премиум модели, които могат да струват не по-малко от една луксозна кола.

Подобни модели определено не са по джоба на всеки фен на колоезденето, но това не пречи да ви представим най-лудите, най-желаните…, най-скъпите велосипеди на света. Пригответе се да отворите очите си за света на лукса, наречен колоездене, с 10-те най-скъпи велосипеда в света.

10. Cruise M, BMW

10-те най-скъпи велосипеда в света

Марката е добре позната с качеството на автомобилите си. За тези, които мечтаят за автомобилите BMW от серия M, но все още не могат да си ги позволят има алтернатива – велосипедът BMW Cruise M III. Той излезе на пазара само преди няколко месеца. Иновативният модел на велосипеда, алуминиевата рамка и окачването Suntour придават на велосипеда брутален външен вид. Вилката, стойката на седалката са изработени от износоустойчиви карбонови влакна. Спирачките са Shimano – което дава гаранция за бърза реакция при всякакви метеорологични условия, дори и по най-трудните маршрути. Моделът е с тегло 15 кг. Цена: 1200 долара.

9. Koga Kimera

10-те най-скъпи велосипеда в света

Този модел е проектиран специално за състезания. Велосипедът се различава от другите по това, че е изработен изцяло от композитни материали. За създаването му инженерите от велосипедната компания Koga-Miyata са инвестирали повече от един милион долара. Аеродинамичните форми на колелото са специално проектирани с помощта на компютър. Въпреки, че моделът е от 2014 година, цената му си остава висока – около 5000 долара.


8. Scott Plasma Premium, Scott

10-те най-скъпи велосипеда в света

Идеалният велосипед за шосейни състезания. Над създаването му работят цяла орда инженери, дизайнери и байкъри. Те успяват да създадат уникална аеродинамична форма и рекордно ниско тегло. Размер L от модела тежи едва 8.56 кг. Цената му е 13800 долара.

7. Cipollini Nuke

10-те най-скъпи велосипеда в света

Велосипедът се отличава с италианския си дизайн. Почти всичките му части са изработени от специални въглеродни влакна, което го прави изключително здрав. Предната му спирачка е вградена във вилката. Цена: 18000 долара.

6. Chanel

10-те най-скъпи велосипеда в света

Създаден по поръчка на известната фирма, се класира на 6-та позиция в нашия списък. През 2008 г. от него на пазара бяха пуснати едва 50 бройки. Произвежда се само в два цвята – бал и черен. Рамката му е алуминиева и е заварена ръчно. Колелото е оборудвано с две чанти, едната се закрепва зад седалката, другата на задната гума. Могат да се използват и като аксесоар в ежедневието. Създаването на Chanel Bike е не само стратегически моден ход, но и демонстрира желанието на компанията да участва в опазването на околната среда. В допълнение, велосипедът напомня за създателката на известната марка – Коко Шанел и нейната голяма любов към спорта. Този романтичен и стилен велосипед може да бъде ваш срещу 28000долара.


5. KGS Tier 3

10-те най-скъпи велосипеда в света

През последните 25 години тексасецът Кевин Саундерс се занимава с производството на велосипеди по индивидуални поръчки, чиято цена не отстъпва от тази на един нов автомобил. Пето място в списъка на най-скъпите велосипеди в света се нарежда KGS Tier 3 – уличен велосипед с доживотна гаранция. Цената на моделите на Саундерс започва от 30 хиляди долара. По думите на самия Саундерс той не създава колекционерски велосипеди, а истински „работни мулета“. Високата цена се дължи на сумата, изразходвана за производството на всеки модел, както и на дългия период за производството му – за една година Саундерс създава не повече от 2-3 велосипеда.

4. Litespeed Blade

10-те най-скъпи велосипеда в света

Американският производител LiteSpeed заложи на малкото тегло и спечели. За шосеен велосипед с тегло по-малко от 7 кг ценителите са готови да платят шеметната цена от 39 хиляди долара , че и повече. Цената зависи от броя на компонентите, и колко пари клиентът е готов да похарчи за един от най-леките велосипеди в света.

3. BERU f1 Systems Factor 001

10-те най-скъпи велосипеда в света

Композитните материали, които се отличават с невероятната си здравина и лекота, се използват все по-често в създаването на велосипеди. Британската компания Beru f1 Systems, която произвежда оборудване за суперболиди на „Формула 1“, е разработила велосипед BERU f1 Systems Factor 001, почти изцяло съставен от карбонови нишки. Моделът е предназначен за шофиране на магистрала. Свръхлек велосипед, с рамка, конструирана индивидуално за всеки клиент. Разбира се, всичко това срещу скромните 40 000 долара.


2. Aurumania Crystal Edition Gold Bike

10-те най-скъпи велосипеда в света

През 2008 година шведската компания Aurumania, специализирана в производството на велосипеди от високия клас, стартира лимитирана серия само то десет екземпляра. Цялата повърхност на велосипеда Aurumania е покрита със злато и инкрустирани кристали Сваровски. Седалката и кърмата на колелото са от кожа. Срещу сумата от 101 хиляди долара за велосипед, компанията предлага доставка до всяка точка на света.

1. House of Solid Gold

10-те най-скъпи велосипеда в света

Златото, платината, скъпоценните камъни обикновено се свързват с нещо много скъпо и впечатляващо. Но едва ли си представяте точно велосипед. Не е ясно кой би харесал идеята да кара позлатено колело, но е факт, че подобни модели вече не са рядкост. Няколко фирми в момента предлагат на пазара свои лимитирани серии „златен велосипед“. Тяхната цена зависи от количеството на използваните благородни метали и може да варира от 90 до 400 хиляди долара. Но компанията House of Solid Gold отива още по-далеч. Тя създава велосипеди, покрити с 24-каратово злато и украсени със сапфири и черни диаманти. Досега House of Solid Gold е произвела 13 уникални велосипеди на стойност 1 милион долара! Да, добре прочетохте – 1 000 000 долара!

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *