10-те най-четени рецепти през 2018 година

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Има едно общество от ентусиасти, които всеки ден неуморно въртят ножовете и тиганите и без никакъв срам си признават, ако тенджерата им загори.

През изминалата година много тави се превъртяха през фурните им, а това, което излизаше от тях, беше с аромат, достигащ да съседния квартал. Килограмите на населението в радиус от няколко километра рязко се покачиха и няма изглед тенденцията и през 2019-та да се промени.

Тези майстори на вкусотията се крият под шапката на кулинарния сайт © Вкуси ме. Време е да обърнем внимание на най-приготвяните техни рецепти през 2018 година. Изненадите не са никак малко. Остава да кажем само… Бон Апети! 🙂

10. Печено свинско с гъби и праз лук
 Рецепта на Ирина Андреева – Jolie

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
500 г свинско месо от бут
800 г гъби печурки
2 стр. праз лук
1/2 вр. копър
1/2 вр. магданоз
80 мл олио
черен пипер
червен пипер
сол

9. Апетитни телешки ребърца
 Рецепта на Анелия Терзиева

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
600 г телешки ребра
За маринатата:
1 с.л. мед
соев сос
горчица
червен пипер (пушен)
сол
черен пипер
олио
бира (по желание)

8. Сръбска разядка
 Рецепта Анелия Терзиева

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
100 г каймак
1 стрък пресен чесън
20 г праз лук (нарязан на ситно)
черен пипер (на вкус)
50 г сирене (овче)

7. Домашна бобена салата за 5 минути
 Рецепта на Сия Рибагина

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
480 г боб (от консерва)
1 гл. лук (кромид)
1 гл. лук (червен)
1 бр. зелена чушка (може и червена)
5 бр. кисели краставички
330 г лютеница (едросмляна, домашна)
черен пипер (на вкус)
сол (на вкус)
няколко стр. магданоз
1 бр. люта чушка (маринована)
3 с.л. зехтин

6. Пъстърва на скара във фолио
 Рецепта на Катерина Пелева

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
2 бр. пъстърва (или риба, която харесвате)
1 бр. лимон
зехтин
копър
риган
сол
черен пипер

5. Октопод на скара
 Рецепта на Вяра Чева

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
За маринатата:
1 ч.ч. оцет
1 ч.ч. червено вино
вода
бахар
дафинов лист
За приготвянето:
2 бр. октопод
2 скилидки чесън
зехтин
риган

4. Домашна дърпана баница
 Рецепта на Сия Рибагина

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
За тестото:
700 г брашно + още 100 г за доомесване
380 мл вода (топла)
1 ч.л. сол
20 мл олио
1 с.л. оцет
За плънката:
500 г сирене
3 бр. яйца
150 мл олио

3. Котлети от сьомга на тиган
 Рецепта на Анелия Терзиева

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
2 котлета сьомга (средно големи)
1/2 бр. лимон
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
няколко листа босилек (пресен)
2 ск. чесън

2. Яхния с грах и свинско
 Рецепта на Юлиян Лазаров

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
1 глава лук (голяма)
2 бр. червена чушка
2 бр. моркови
4 с.л. домати (от буркан)
2 буркана грах
500 г свинско месо (от бут)
2 скилидки чесън
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
копър

1. Турски бюрек
 Рецепта на Мария Николова

Начина на приготвяне вижте тук >>

Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
300 г сирене
2 бр. яйца
3 с.л. кисело мляко
100 мл олио
50 г масло
1 щипка сода
За заливката:
1 ч.ч. прясно мляко
4 бр. яйца


Коментари

Сподели

Коментари