За да ви докажем колко нетрадиционна може да бъде празничната украса, ще ви разкажем за 10-те най-нетипични коледни дръвчета.

1. Плаващата елха в Рио де Жанейро

Може през лятото удивителната лагуна на Рио де Жанейро да се използва за състезания по гребане, но през зимата мястото се превръща в една от най-посещаваните атракции, заради огромната елха, издигаща се над водата. Освен че плава, коледното дръвче тежи цели 542 тона и побира върху себе си над 3 милиона премигващи светлини.

2. Лего елхата в Уиндзор

Всяка година, по време на празниците тематичният парк „Legoland“ в Уиндзор, Бъркшир, Англия, издига своята огромна лего елха. Коледното дърво е направено от над 300 000 лего кубчета, а за построяването му са необходими цели четири седмици.

3. Коледната елха от обувки в Лондон

Всяка зима английския национален балет изпълнява популярното представление „Лешникотрошачката“ в Лондон. През 2015 година това събитие поражда у танцьора Амбър Хънт невероятната идея да използва танцовите обувки на екипа за украсяването на едно нетипично коледно дърво. За целта били необходими 588 броя обувки и над 1000 дупки в тях, за да бъдат закрепени една за друга.


4. Най-скъпата коледна елха в Абу Даби

През 2010 година популярният хотел „Емирейтс Палас“ в Абу Даби успя да създаде елхата, която днес се смята за най-скъпото коледно дърво в света. Самата изкуствена елхичка струва едва 10 000 долара, но скъпоценните бижута, които го украсяват, достигат до стойност от 11 милиона долара.

5. Златното коледно дръвче в Токио

Следващото ни ужасно скъпо и нетипично коледно дърво се намира в Токио и съдържа в себе си значителните 88 килограма злато. През 2012 година бижутерийният магазин Ginza Tanaka предлага за продажба скъпоценното „дърво“, създадено за отбелязване на 110-ия рожден ден на Уолт Дисни. За да бъде изградено били необходими 10 занаятчии и 4,2 милиона долара.

6. Елхата по склоновете на Умбрия, Италия

Още през 1981 година жителите на Губио, Умбрия, Италия, решили, че вместо да издигат едно голямо коледно дърво, могат да се възползва от множеството дървета по склоновете на планината Ингоно. Те украсили склона с 300 зелени светлини и очертали своята нетипична коледна елха.

7. Коледното дърво от плюшени играчки в Лондон

През 2015 година на жп гара „St Pancras“ в Лондон беше издигнато едно невиждано коледно дърво. Елхата бе изработена изцяло от плюшени играчки на „Дисни“, а герои като Мики Маус и снежният човек „Олаф“ изпъкваха на фона на прекрасното дръвче.


8. „Елхата“ от колички за пазаруване в Санта Моника

Санта Моника пък от своя страна става домакин на следващото ни предложение от списъка за нетипични коледни дръвчета. Този път, наподобявайки формата на празнична елха, жителите на града прибягват до използването на празни колички за пазаруване. Традицията датира още от 1996 година, а за издигането на дървото са необходими точно 86 колички.

9. Коледното дръвче от винени чаши в Сиатъл

Бутиковият хотел „Kimpton Hotel Vintage“ в Сиатъл е специализиран във виното и предлага на своите клиенти огромно разнообразие от местни винени реколти. Без да изневеряват на традиционната си дейност, хотелиерите решават да изградят във фоайето на комплекса едно коледно „дърво“ изцяло от чаши за вино.

10. Абстрактната коледна елха в Брюксел

10-те най-нетипични коледни дръвчетаПрез 2012 година главният площад на Брюксел, „Гранд Плас“, се отклони от обичайната си борова коледна елха и вместо това избра да заложи на нещо абстрактно и противоречиво. За целта на мястото беше издигната една инсталация от стоманени рамки, която всяка вечер ставаше място за интересно и многоцветно светлинно шоу. Това обаче далеч не се хареса на местните, които събраха петиция с подписите на 25 000 души, за да бъде премахнато това „подобие на елха“. Резултатът – „дървото“ е свалено на 28 декември същата година.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *