Усещането за жена, представено по най-красивия и романтичен начин от Ал Пачино, не винаги е така красиво и романтично. На пътя, възклицанието „Жена е!“ не рядко е последвано от звук на сблъсък и трошащи се стъкла и ламарини. Как го постигат? Мистерия!

Хиляди учени правят изследвания и доказват разни дреболии, като липсата на ориентация в пространството и сгрешени приоритети зад волана от типа „Спиралата над всичко!“. Дреболии, както казахме, нищо съществено, което да дава обяснение на огромните разрушения от невинното паркиране пред бензинова колонка, близо до ядрена централа, на няколкостотин метра от Големия андронен колайдер.

Ей, някой ден едно такова паркиране, като се замисли човек, може да сложи края на вселената, каквато я познаваме. Представяте ли си Хигс бозонът от Церн да се размаже по задния номер на туристка от село Логодаж с 18-годишна Micra. Вселената, която описва Стивън Хокинг, е толкова крехка, че може да бъде срината от една деликатна дама от благоевградско село, само с 42 маневри на заден ход.


Но… да оставим лошите мисли и да погледнем апокалипсиса от добрата му страна. Нека действаме превантивно, като министерство преди бедствие, като БНБ преди банков срив, като диетоложка в турска сладкарница и прочее. Важното е да се даде добър съвет на дамите зад волана. Съвет, който би бил полезен дори и на капитаните на Титаник и Хинденбург. Сега безплатно получавате не един, не два, а цели 10 ценни съвети. При това няма да ви караме да си купите наколенки или пасатори.

1. Педалът за газта не е магическо решение на всички проблеми

Макар да води до по-бърза развръзка, натискането на газта докрай при 90-градусов завой, може да превърне обикновена дворна врата в рампа за излитане. На дамите, които натискат газта докрай, когато нещо се обърка, препоръчваме да шофират с каски и наколенки (но не магнитни), както и да не си имплантират силикон в гърдите. Последният съвет идва предвид факта, че предпазният колан ще се ползва активно от дамите с газови наклонности. Ако колата, която управлява такава дама, е по-мощна е хубаво водачката да носи още кислородна маска и скафандър за маневри в орбита около Земята.

2. Не се дръжте, като шофьор на Ikarus, все пак карате малка двувратка

Пространството – последната граница. Това са пътешествията на три жени в търсене на повече място в обществото. Тяхната мисия е да се блъснат там, където мъжки крак не е стъпвал! По подобен начин започваха сериите „Star Trek“ на Джийн Роденбъри през 60-те години на миналия век. Без съмнение – човек с визия за бъдещето. Само не е успял да предвиди, че пространствено-времевият континуум ще се окаже тесен за жените шофьори. Ако се чувствате автобусен шофьор зад волана, моля не качвайте повече от трима пътници в колата и не спирайте рязко на всяка спирка от градската мрежа.

3. Винаги мислете как ще изглеждате, ако ви спрат полицаи


4. Не оставяйте емоцията да кара вместо вас

Купувате си чисто нова кола и весело потегляте напрааааааво към вкъщи. Важно е да се отбележи, че по пътищата има няколко вида завои. Два от най-разпространените са левият и десният. Макар да не е задължително, горещо ви препоръчваме да ги ползвате. Не се подавайте на емоциите. Ако щастието от новата кола може да ви накара да прескочите бордюр с градинка и после да прекосите перпендикулярно натоварен булевард, представете си какво би станало, ако си счупите маникюр при паркиране на бензиностанция, някъде близо до андронния колайдер в Церн.

5. Можете да бъдете опасни за движението и когато се возите

Когато на жените им е скучно, винаги се опитват да имитират мъжете. Защо да не се поразходят в неговата риза сутрин, докато правят кафе? Защо да не излязат на по бира с приятелки в евтина квартална кръчма? Защо да не опитат да поправят пералнята сами? Това последното обикновено води след себе си обаждане до 112 с информация за цунами във вход „Г“. Но, моля ви, не имитирайте шофиране!!! По-добре опитвайте да разсейвате шофьора във вашата кола, когато се возите. Да разсейвате останалите водачи винаги е по-опасно. Ами, ако някой се влюби във вас, докато катастрофира.

6. Дори и анимационните жени са опасни шофьори

Не позволявайте на малката си дъщеричка да гледа подобни филми. Достатъчно вредни навици придобива детето ежедневно, докато мама се опитва да го вземе от детска градина. На някои деца дори детската градина започва да им харесва ужасно много при мисълта, че мама ще ги вземе с колата. На път към вкъщи същите тези деца научават куп нови думички и всички, свързани с майките на мъжете шофьори. Най-добре да вземате детето си от детска градина с превръзка на очите и с тапи за уши.

7. Преките пътища

Често съкращаването на маршрута пести време и пари. Когато го правят мъжете, е толкова лесно. Когато една жена избере пряк път, това мигновено разкрива, че тя живее с мисълта, че Polo-то е бронетранспортьор. Да не говорим за разходите в сервиза след това. Нежният пол здраво стиска волана с две ръце, докато малката количка скърца под здравия ботуш с ток върху педала на газта. И както казахме в началото, колкото повече препятствия, толкова повече газ. Изберете по-дългия път, ако той не минава директно през павилионче на олигарх, боядисано в оранжево.


8. Обратен завой

Който го е измислил това, бял ден да не види! Понеже белият ден никак не може да помогне на жена да направи обратен завой. Проблемът е чудовищно голям и отнема поне 5 минути на празно платно. Ако има още една кола наоколо, времето вече става 25 минути. Редовното практикуване на обратен завой при дамите е полезно за бицепсите и трицепсите (онази зона, която увисва и после дамите ги е срам да гледат филми за Батман). Обратният завой е свързан и с обилно изпотяване, което дава възможност да се отървем от поне литър и половина токсини. И понеже се налага да поставят себе си в пространството, за дамите има и благоприятен ефект върху IQ-то. Изводът е, че обратният завой е полезен и се чудя кога ли д-р Папазова ще поговори за това при Гала?

9. Ако между колелата има дупка

Не е нужно да четем законите на Мърфи, за да знаем, че ако между колелата има дупка, значи е жена. Тоест… Колата на жената ще падне в дупката. Това не е някаква лоша карма. Тук няма нищо свръхестествено, както при Сашо Диков. При ситуацията с дупката са замесени гравитацията, аеродинамиката, няколко формули с поне две неизвестни и жената зад волана. Не се съпротивлявайте на природата си. Добре знаем, че така или иначе всичко ще завърши на дъното на дупката.

10. Всяко правило си има изключения

Както не всички пътници в градския транспорт са наркомани, клошари или пенсионери с туби вода, така и не всички жени карат лудо. Важното е да не сме предубедени на пътя. Жените имат точно толкова право да са там, колкото и мъжете. Понякога дори много повече. Но това е, защото трудно се съобразяват с маркировката и колата им е в поне две ленти едновременно. При всички случай важно е да стигнем там, за където сме тръгнали живи, здрави и добре гримирани. Успех!!!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.