© 10-те най
  • НАЧАЛО
  • ЗАБАВЛЕНИЕ
    • КИНО
    • ТВ
    • МУЗИКА
    • СПОРТ
    • СТИЛ
    • МРЕЖ@ТА
    • СМЯХ
  • ЖИВОТЪТ
    • СЕМЕЙСТВО
    • ТЯ & ТОЙ
    • ДОМ
    • ВКУС
    • ЗДРАВЕ
    • COVID-19
    • ЛИЧНО
    • ЛУКС
    • НА ПЪТЯ
  • ЛЮБОПИТНО
    • НАУКА
    • МЕСТА
    • ПРИРОДА
    • СЛУЧКИ
    • ЕЗИК
    • МЪДРОСТИ
  • АРТ
    • ЛИТЕРАТУРА
    • 10 ИЗРЕЧЕНИЯ = ИСТОРИЯ
    • ИЗКУСТВО
    • АРХИТЕКТУРА
    • ФОТОГРАФИЯ
  • HITS
    • ПОП-ФОЛК ТОП 10
    • БГ ТОП 10
    • WORLD ТОП 10
    HITSShow More
    10-те най-горещи БГ хита за януари 2023
    10-те най-горещи БГ хита за януари 2023
    03.02.2023
    10-те най-горещи поп-фолк хита за януари 2023
    10-те най-горещи поп-фолк хита за януари 2023
    02.02.2023
    10-те най-горещи световни хита за юни 2022
    10-те най-любими световни хита за 2022 година
    20.01.2023
    10-те най-горещи БГ хита за септември 2022
    10-те най-любими БГ хита за 2022 година
    19.01.2023
    10-те най-горещи поп-фолк хита за август 2022
    10-те най-любими поп-фолк хита за 2022 година
    18.01.2023
  • ОБЩЕСТВО
    • ОБРАЗОВАНИЕ
    • РАБОТА
    • РЕСУРСИ
    • СВЕТЪТ ДНЕС
    • ИСТОРИЯ
    • ТРАДИЦИИ
  • ЛИЧНОСТИ
    • ФАКТИ
    • СЛАВА
    • [НЕ]ОБИЧАЙНО
    • 10 ВЪПРОСА, 10 ОТГОВОРА
    • ДОХОДИ
    • R.I.P.
    • МИСЛИ
  • TΞCHNO
    • ДЖАДЖИ
    • СКОРОСТ
    • ТЕХНОЛОГИИ
    • GAMING
10-те най-четени рецепти в сайта „Вкуси ме“
Сподели в:
© 10-те най
  • НАЧАЛО
  • ЗАБАВЛЕНИЕ
  • ЖИВОТЪТ
  • ЛЮБОПИТНО
  • АРТ
  • HITS
  • ОБЩЕСТВО
  • ЛИЧНОСТИ
  • TΞCHNO
Търсене
  • НАЧАЛО
  • ЗАБАВЛЕНИЕ
    • КИНО
    • ТВ
    • МУЗИКА
    • СПОРТ
    • СТИЛ
    • МРЕЖ@ТА
    • СМЯХ
  • ЖИВОТЪТ
    • СЕМЕЙСТВО
    • ТЯ & ТОЙ
    • ДОМ
    • ВКУС
    • ЗДРАВЕ
    • COVID-19
    • ЛИЧНО
    • ЛУКС
    • НА ПЪТЯ
  • ЛЮБОПИТНО
    • НАУКА
    • МЕСТА
    • ПРИРОДА
    • СЛУЧКИ
    • ЕЗИК
    • МЪДРОСТИ
  • АРТ
    • ЛИТЕРАТУРА
    • 10 ИЗРЕЧЕНИЯ = ИСТОРИЯ
    • ИЗКУСТВО
    • АРХИТЕКТУРА
    • ФОТОГРАФИЯ
  • HITS
    • ПОП-ФОЛК ТОП 10
    • БГ ТОП 10
    • WORLD ТОП 10
  • ОБЩЕСТВО
    • ОБРАЗОВАНИЕ
    • РАБОТА
    • РЕСУРСИ
    • СВЕТЪТ ДНЕС
    • ИСТОРИЯ
    • ТРАДИЦИИ
  • ЛИЧНОСТИ
    • ФАКТИ
    • СЛАВА
    • [НЕ]ОБИЧАЙНО
    • 10 ВЪПРОСА, 10 ОТГОВОРА
    • ДОХОДИ
    • R.I.P.
    • МИСЛИ
  • TΞCHNO
    • ДЖАДЖИ
    • СКОРОСТ
    • ТЕХНОЛОГИИ
    • GAMING
Последвай ни
© "Меломан БГ" ЕООД
ВкусЖивотът

10-те най-четени рецепти в сайта „Вкуси ме“

Вкуси ме
Вкуси ме 01.08.2014
Сподели в:
10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Точно преди година в родното интернет пространство се сдоби с ново кулинарно попълнение. „Вкуси ме“ – сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! На 01 август 2013 година приветствахме с „Добре дошли при нас“ всички, които обичат да се развихрят в кухнята и да приготвят разни наистина приятни (както за очите, така и за небцето) неща…

Всички, за които времето около готварската печка носи истинско удовлетворение, а насладата, която даряват на околните е най-големият подарък… Всички, които обичат да се наслаждават на живота – с невероятните богатства от вкусове и непознати усещания, които той предлага.

„Вкуси ме“ обеща да бъде сайтът за хората с вкус – към храната, напитките и живота като цяло! Сайтът, в който заедно да споделяме кулинарни мисли и вкусни прозрения. Сайтът, който да дава възможността на всеки свой читател да сподели най-големите си открития в кухнята и да направи публично достояние своя любима рецепта, придружена със снимка(и), направена(и) лично от него. Избрахме за наш девиз думите „Когато вкусът е преди всичко“ и сме убедени, че с ваша помощ ще успеем да превърнем „Вкуси ме“ в място, в което добрият вкус ще доминира.

Всеки ден с вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Това е „Вкуси ме“! Вече цяла година 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата на www.VKUSI.me. В чест на празника решихме да направим равносметка и да подредим рецептите, предизвикали най-голям читателски интерес през тези 365 дни. Ето 10-те най-четени рецепти в сайта „Вкуси ме“.

1. Солен кекс със сирене от Диана Статева

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Историята на кекса е толкова стара, че чак звучи като нещо не съвсем реално. Предците ни са ги приготвяли още е най-древни времена. Остатъци от кексове са намерени в неолитни селища – те се състоят от натрошени зърна, които били заливани с вода и мед, притискани, за да се получи подобна на пита форма, и изпичани върху нагорещени плоски камъни. В древна Гърция подобни сладки пити се наричали „плакус“(„плосък“). Римляните пък приготвяли друг вид плосък кекс, които се наричал „сатура“ – той се състоял от пшеничено брашно и зехтин и бил много по-вкусен и засищащ. Със сирене се приготвяли два вида печива: „плацента“ – солен пирог и „либум“ – сладкия му аналог, от който е произлязъл днешният чийзкейк.

2. Зелеви сарми с кайма и ориз от Ирина Андреева

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Сармите са още един от символите на българската Коледа. Те са ястие от завита в листа оризова плънка, което е част от националната кухня на много европейски и азиатски народи. Има много различни варианти в зависимост от вида на листата и от начина на приготвяне на плънката. Някои народи разглеждат собствения си национален вариант и чуждите като различни ястия. Плънката почти винаги е с месо – свинска или смесена (свинска и телешка) кайма, или кълцано месо. Сармите се варят в смес от зелева чорба и вода. Възможно е в последствие да се пекат с т.нар. „бял сос“ – гъста смес от течността от варенето, кисело мляко, яйце и брашно. Поради големия размер (80-100 г на сарма) се поднасят само като основно ястие.

3. Бързи банички на сач (гюзлеми) от Десислава Митева

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

За турската кухня може да се говори много – за уникалните вкусовете и аромати, за любопитните комбинации и дъхавите подправки. Едно от традиционните ястия в нея са гюзлемите. Това са банички на сач, които се правят изключително лесно и са невероятно вкусни. Плънката може да е изцяло по ваш вкус – кайма, сирене, кашкавал, варени картофи, извара. Ако нямате сач, може да ги направите и в грил тиган. Според оригиналната рецепта, за да приготвите гюзлеми ви е необходимо тесто, което се разточва на тънки кори. В тях се слага плънката и готовите банички се изпичат от двете страни за няколко минути. Рецептата, която ви предлагаме тук обаче е в пъти по-лесна, а превъзходния резултат ще е готов за сервиране буквално за минути.

4. Торта с пандишпанов блат и сметанов мус от Радка Стоянова

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Приготвянето на пандишпан е може би най-лесната и същевременно най-трудната рецепта за блат. Причината е, защото разчитаме блатът да се надигне от въздуха, който се образува при разбиването на белтъците, а не толкова на бакпулвера, ако изобщо сте използвали такъв. В английския език наименованието на този блат се нарича „angel food cake“ или в груб превод – храна за ангели. И не случайно… Ако се изпече правилно, той е нежен, лек и пухкав, точно като за ангелска трапеза. Пандишпановия блат се употребява широко в сладкарството. Той служи за основа на много торти, кексове и сладкиши. Блат от пандишпаново тесто може да се приготви предварително и да се замрази за период до 3 месеца.

5. Лесна бисквитена торта с шоколад от Вихра Георгиева

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини и 5-8% белтъци. Произвежда се от какао, което се добива от плодовете на дървото Theobroma cacao, отглеждано в Южна Америка. В Европа какаото е пренесено за първи път в Испания едва през 16 век, независимо, че неговото използване като храна и лекарство води началото си от преди повече от 1400 години. Превръщането на какаовите зърна в хубав шоколад изисква познание, страст и артистичност. Това е интригуващ процес, започващ в тропическите джунгли и завършващ в шоколадовата фабрика, където всеотдайните майстори на шоколадите създават това любимо изкушение.

6. Коледни джинджифилови сладки от Русиана Михайлова

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Още старите гърци и римляни са прилагали джинджифила като подправка и лекарство. Джинджифилът е коренище, което се добива от тропическо растение. Корените му са плоски, белезникави, със силен и приятен аромат и лют вкус. Съдържат смоли, полизахариди, флавоноиди, етерично масло зингиберон и др. На зингиберона се дължи парливият (лют) вкус на джинджифила. Коренището на джинджифила и етеричното масло стимулират стомашните жлези, действат противомикробно и служат като тонизиращо средство. Използва се като подправка, за подобряване на храносмилането, особено в ястия, съдържащи повече целулоза. За лечебни цели джинджифиловото коренище се поставя в билкови чайове.

7. Оригинална испанска сангрия

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Вариантите на приготвяне на традиционния испански коктейл сангрия са толкова, колкото плодове, добро вино и аромати на спиртни напитки има по земята. Според историята първи за това да комбинират вино и плодове се сещат жителите на област Андалусия, най-горещата част от Иберийския полуостров. При традиционната сангрия се избира младо вино с наситен червен цвят. Оттам идва и името. Вкусът се подобрява с капки бял или кафяв ром, бренди, шери, френски ликьор от червен грейпфрут или испански ликьор от билки. Бялата сангрия пък има друг финес. Тази с шампанско има също все повече фенове, но е по-непредвидима. За детско парти алкохолът се изключва и вместо вино основата е от натурален гроздов сок.

8. Козунак „Галя“ от Галя Парашкевова

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Въпреки че често асоциираме козунака с празника Великден, факт е, че той доста често присъства на трапезата ни и без специален повод. За приятна неделна закуска, за десерт към вкусен обяд или вечеря, за леко следобедно хапване, козунакът винаги е добре дошъл. Любопитно е, че първите козунаци в България са били донесени у нас от румънци. Според излизалото от началото на ХХ век списание „Икономика и домакинство“ това са сторили румънски търговци. Още тогава е била тиражирана традиционната родна рецепта за обреден хляб, който задължително се меси с масло и яйце. Днес от специалното козуначено тесто се приготвят и други сладкиши като рула и кифли.

9. Сладкиш „Агнеса“ от Силвия Тодорова

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Един от най-популярните, бързи и не много сложни за приготвяне в домашни условия сладкиши носи женственото име „Агнеса“. Това прекрасно сладко изкушение има многогодишна история и се радва на световна популярност. Сладкишът е кръстен на Света Агнеса, родена в Рим през III в. Съвсем млада Агнеса, взема решение да посвети изцяло живота си на Бога. Когато навършва дванадесет години, започва поредното преследване на християните, организирано от римските власти. Изправена пред съда по несправедливи обвинения, тя е подложена на мъчения и унижения заради вярата си, но е опазена от всичко по чуден начин. Накрая е посечена с меч. Знак на Света Агнеса е агнето – символ на чистота и жертва.

10. Класическа овчарска салата

10-те най-четени рецепти в сайта "Вкуси ме"

Виж цялата рецепта

Овчарската салата е ястие, характерно за България. Тя е обогатена модификация на шопската салата. Приготвя се от краставици, домати, лук, магданоз, печени или сурови чушки, шунка, сварено яйце, кашкавал, бяло саламурено сирене и е овкусена със сол и олио. По желание се добавят и мариновани гъби. Овчарска салата е сравнително нова. Тя се появява в ресторантите през 90-те години на миналия век и бързо добива популярност. Нейното авторство е неясно, но със сигурност няма нищо общо с трапезата на някогашните или сегашните овчари. Независимо от крехката си историческа възраст, овчарската салата е много сполучлива като съчетание на вкусове, поради което е възприета като нещо типично и изконно българско.

Вкуси ме
Вкуси ме

© Вкуси ме е сайт за любителите на кулинарията, вкусната храна и изисканите напитки! Всеки ден вкусни рецепти, оригинални идеи, любопитно от кухнята, интересни конкурси… Място за хората с вкус – към храната, напитките и живота…

www.VKUSI.me

Коментари

Свързани: вкусно, интернет, рецепти, храна
Вкуси ме 01.08.2014
Предишна 10-те най-интелигентни знаменитости в Twitter 10-те най-интелигентни знаменитости в Twitter
Следваща 10-те най-влиятелни поп-фолк изпълнители на 2014 г. 10-те най-влиятелни поп-фолк изпълнители на 2014 г.
Коментирай

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четените днес

Стани автор

Стани автор в © 10-те най

Най-новите

10-те най-горещи БГ хита за януари 2023
10-те най-горещи БГ хита за януари 2023
10 отличителни черти на харизматичните хора
10 отличителни черти на харизматичните хора
10 мъже, останали в сянката на световноизвестните си жени
10 мъже, останали в сянката на световноизвестните си жени
10 любопитни факта за филма "Баншите от Инишерин"
10 любопитни факта за филма „Баншите от Инишерин“
10-те най-горещи поп-фолк хита за януари 2023
10-те най-горещи поп-фолк хита за януари 2023

Последвай ни

Facebook Like
Twitter Follow

Времето

София
2°
Варна
3°
Пловдив
5°
Бургас
3°

Виж още

10 фестивала на виното в България
ЛюбопитноМеста

10 фестивала на виното в България

01.02.2023
10 прости съвета за дълголетие
ЖивотътЗдраве

10 прости съвета за дълголетие

28.01.2023
10 причини да замените сиренето с извара
ВкусЖивотът

10 причини да замените сиренето с извара

26.01.2023
10 здравословни ползи от приема на селен
ЖивотътЗдраве

10 здравословни ползи от приема на селен

23.01.2023

 

Електронното списание © 10-те най събира най-забавните, любопитни, скандални и дори шокиращи истории – от музика и кино, през храни и места, които си струва да се посетят. © 10-те най е хора и животни, цифри и литературни герои, догадки и научни открития.

Нашите автори
Контакти
Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД

  • Mustak.bg
  • Vkusi.Me
  • Meloman.bg

10te.bg използва бисквитки (cookies). С приемането им ще се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Подробности за бисквитките и как да ги изключите вижте тук.

Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?
Политика на поверителност

Какви лични данни събираме и защо?

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса ви, може да бъде предоставен на услугата Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: automattic.com/privacy/. След като коментарът ви бъде одобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уебсайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да съдържат вградени видеа, изображения, съдържание и т.н. Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание, ако имате профил и сте влезли в него.

Колко дълго държим личните ви данни?

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментарите, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

Вашите права над личните ви данни

Ако сте оставяли коментар в този сайт, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили. Също така можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта, или по закон.

Как използваме вашите данни?

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари.

Задължителни бисквитки

За да можем да запазим предпочитанията ви относно настройките на бисквитките, задължителните бисквитки (cookies) трябва да бъдат активирани по всяко време.

Ако ги деактивирате, няма да можем да запазим предпочитанията ви. Това означава, че всеки път, когато посещавате този уебсайт, ще трябва да активирате или деактивирате отново бисквитките.

Политика за бисквитките

Уебсайтовете, собственост на "Меломан БГ" ЕООД, поставят бисквитки (cookies) единствено с цел да направят възможни или да подобри определени функции или да подобрят процеса на навигация за ползвателя.

Освен бисквитките, свързани с функциите и престоя на сайта, аналитични бисквитки се поставят от инструменти на трети страни с цел да се следи качеството на престоя на ползвателя при посещение на уебсайтовете, собственост на "Меломан БГ" ЕООД.

Уебсайтовете, собственост на "Меломан БГ" ЕООД, не използват маркери или аналогични проследяващи технологии. "Меломан БГ" ЕООД не използва бисквитки за събиране, обработване, разпространение или записване на лични данни.

Политиката за защита на личните данни на Европейския парламент се прилага за локалното съхранение и сравними технологии.

Какво представляват бисквитките?

Повечето уебсайтове, които посещавате, използват бисквитки (cookies), за да подобрят качеството на Вашия престой. Те позволяват на уебсайтовете да Ви "запомнят" – или за времетраенето на Вашето посещение (чрез използване на "бисквитка за престой"), или за повтарящи се посещения (като използват "постоянна бисквитка").

Бисквитките могат да имат най-различни функции. Те Ви позволяват да навигирате ефективно между отделните страници, като запазват Вашите предпочитания и като цяло подобряват качеството на Вашия престой на уебсайта. Бисквитките правят Вашето взаимодействие с уебсайта по-бързо и по-лесно. Ако даден уебсайт не използва бисквитки, той ще смята, че сте нов посетител всеки път, когато преминете към нова страница на уебсайта – например когато затворите дадено меню и преминете към друга страница, той няма да запомни, че сте затворили менюто на предходната страница и ще покаже следващата страница с отвореното меню.

Някои бисквитки насочват рекламни или маркетингови послания въз основа, например, на Вашето местоположение и/или навици при използването на интернет.

Бисквитките могат да бъдат поставени от уебсайта, който посещавате ("собствени бисквитки"), или от други уебсайтове, които предоставят съдържание на страницата, която разглеждате ("бисквитки на трети страни").

Какво съдържа бисквитката?

Бисквитката е обикновен текстов файл, който се съхранява на Вашия компютър или преносимо устройство от сървъра на уебсайта. Впоследствие този сървър може да възстанови или да прочете съдържанието на съответната бисквитка. Бисквитките се управляват от Вашия браузър. Всяка бисквитка е уникална и съдържа определена анонимна информация, като например анонимен идентификатор, име на сайта, цифри и букви. Тя позволява на уебсайта да запомни Вашите предпочитания при сърфиране в интернет.

По какъв начин използваме бисквитките?

Нашите страници използват бисквитки за запаметяване на:

  • вашите настройки за показване, като например настройките за контраст на цветовете или размер на шрифта;
  • информация за това дали вече сте попълнили проучване за полезността на съдържанието на сайта с цел да не бъдете питани отново;
  • информация дали сте се съгласили или не с използването на бисквитки на този сайт.

Освен това някои от вградените на нашите страници видеоклипове също използват бисквитки, за да събират анонимно статистика за това как сте стигнали до съответната страница и кои видеоклипове сте гледали.

Разрешаването на бисквитките не е абсолютно необходимо, за да може уебсайтът да работи, но ще допринесе за по-доброто му използване. Можете да изтриете или блокирате бисквитките, но ако го направите е възможно някои функции на сайта да не работят, както трябва.

Свързаната с бисквитките информация не се използва за установяване на самоличността Ви, а образците с данни са изцяло под наш контрол. Бисквитките не се използват за цели, различни от посочените тук.

Как да контролирате бисквитките?

Можете да контролирате и/или изтривате бисквитки когато пожелаете - за повече информация вижте aboutcookies.org. Можете да изтриете всички бисквитки, които вече са запазени на Вашия компютър, а също така можете да настроите повечето браузъри да ги блокират. Ако направите това обаче, може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато посещавате даден сайт, а освен това е възможно някои услуги и функции да не работят.

Бисквитки от "трета страна"

Бисквитките на трети страни се поставят и използват от организация, различна от "Меломан БГ" ЕООД. Например, за да измери своята аудитория, уебсайтът използва аналитично дружество на трета страна, което поставя своя собствена бисквитка, за да извърши услугата. Уебсайтът има внедрено съдържание - видео материали от YouTube, както и изображения от Flickr и Instagram. Тези сайтове също могат да поставят свои собствени бисквитки. Уебсайтът използва рекламни мрежи на трета страна. За да предоставят насочена реклама, и те поставят собствени бисквитки.

Социалните мрежи Facebook, Twitter и други поставят бисквитки за споделяне на съдържание и за изготвяне на статистики за достъпа. Наличието, броят и статусът на бисквитките може да зависи от начина, по който използвате съответните платформи преди или по време на посещението Ви на уебсайтовете, собственост на "Меломан БГ" ЕООД.

Какво да направите, ако не искате да бъдат поставени бисквитки на Вашия компютър?

За някои хора идеята, че се съхранява информация на техния компютър или мобилно устройство, е донякъде свързана с нахлуване в личното им пространство, особено когато тази информация се съхранява и използва от трета страна без тяхното знание. Ако предпочитате, възможно е да бъдат блокирани някои или всички бисквитки, или дори да бъдат изтрити бисквитките, които вече са били поставени, но трябва да знаете, че може да се лишите от някои функции. За да направите това, трябва да промените настройките на Вашия браузър относно личните данни.