Когато преди време светът откри израелския илюстратор Йехуда Ади Девир, социалните мрежи превърнаха в истинска сензация ежедневните му приключения с негова съпруга Мая. Днес напът да повтори успеха му е една забавна българка, която с много любов и чувство за хумор ни среща с образа си на „щура майка с още по-щури деца и явно търпелив баща“.

Това е Неда Малчева. Работеща и домакиня. Признава си с усмивка, че ако остави работата си и се посвети на дома и децата, всички около нея ще полудеят. Включително и тя самата. Обожава да рисува картинките на детски книжки за българска и чуждестранна публика. А в свободното си време обича да пресъздава сцени от живота си – единични произведения, елегантни, но и хумористични.

Неда завършва Национално училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ в родния си град Русе, специалност изобразително изкуство. Продължава висшето си образование в по-различна посока – специалност „Промишлен дизайн“, което постепенно, но не и за постоянно, я отвлича от рисуването. Трябват ѝ пет години да осъзнае, че да бъде художник е нейната съдба и когато ражда сина си Николай, отново хваща здраво молива. Повод да кажем: Благодарим ти, Ники!


Днес в електронното списание © 10-те най обръщаме специално внимание на майчинството – като ежедневно приключение и денонощна мисия. С всички забавни и не чак толкова забавни моменти. В делник и празник! Представяме ви 10 иронични рисунки, разкриващи приключенията на една българска майка.

1. Зимо, мри!

2. Дяволът носи Прада


3. 8 март е втората Нова година!

4. Честит празник, България!


5. #motherhood

6. Спри бе, пишлеме, само да те докопам…


7. За сладките моменти преди да излезеш с деца навън

8. Най-обичам тати… мама да си гледа работата!


9. Сополът – враг #1

10. Сутрин раноКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.