Преди време телевизионният евангелист Мучахид Чихад Хан предизвика истински социален взрив в Турция с твърдението си, че мъжете, които мастурбират, може „да срещнат забременена ръката си в отвъдния живот“. Естествено думите му предизвикаха вълна от закачливи коментари в социалните мрежи и едва ли някой ги е приел на сериозно.

По данни на изследване, проведено през 2010 година, 94% от мъжете си признават, че мастурбират редовно (при дамите процентът е 85%). По-любопитно е обаче, че хората, които имат редовен сексуален живот мастурбират по-често в сравнение с тези, които имат проблем с намирането на сексуален партньор.

Макар на всички да е ясно, че мастурбацията може да помогне на човек да се освободи от стреса и нервното напрежение, тя също така може да бъде заплаха за нормалното функциониране на тялото. Учените вече са открили отговорите на въпроса по колко пъти седмично човек може да мастурбира. Според тях мъжете не трябва да мастурбират повече от три пъти в седмицата.

А прекалената мастурбация може да има доста негативни ефекти върху тялото. Вече е доказано, че мъжете се състаряват по-бързо, ако мастурбират повече от шест до седем пъти седмично. Е, момчета, ако и вие сте на ръба на това да се превърнете в рекордьор по „о’лабване“ и често ви се случва да отдавате цялото внимание на себе си, следващите редове са за вас. Ето 10 доказани вреди от мастурбацията при мъжете.

Кадър от филма „Призови ме с твоето име“

1. Загуба на енергия

Мастурбацията отнема много енергия. Липсата на енергия е резултат от прекомерна мастурбация.

2. Зависимост

Пристрастяването към нея също води до биологични промени в организма. Според едно от последните изследвания, мъжете, които мастурбират прекомерно, се смятат за вид наркомани.

3. Ерективна дисфункция

Ерективната дисфункция е най-забележимата страна на ефектите от мастурбацията.

4. Неврологични проблеми

Прекаленото самозадоволяване се свързва и с няколко тежки неврологични затруднения при по-възрастните мъже.

5. Преждевременна еякулация

Прекомерната мастурбация е свързана и с преждевременната еякулация. Мъжете смятат, че е изключително трудно да се контролира освобождаването на сперматозоидите, ако мастурбират много.

6. Отразява се зле на сексуалния живот

Това е свързано с горепосочената точка за преждевременна еякулация. Тъй като твърде много мастурбация забавя удоволствието, възможно е това да унищожи напълно сексуалния ви живот.

7. Прави ви по-сънливи

Прекаленото мастурбиране прекалено много също освобождава излишък от допамин в мозъка, затова ви кара да се чувствате сънливи.

8. Косопад

Да, прекомерната мастурбация води до загуба на коса при мъжете. Ако мастурбирате повече от 5 пъти седмично, не се чудете защо косата ви е започнала да окапва.

9. Загуба на памет

Прекомерната мастурбация води до освобождаването на допамин в мозъка, а това води до загуба на паметта.

10. Загуба на тестостерон

Както стано ясно по-горе, мъжете, които мастурбират много, губят интерес към секса след известно време. По-притеснителното обаче е, че мастурбирането влияе и върху нивата на тестостерон в организма.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *