30. Когато бяхме малки, тази възраст, освен че ни плашеше, ни изглеждаше направо достолепна. Представяхме си, че като я достигнем, ще сме улегнали и любимите ни занимания ще са гледане на сапунени сериали, плетене на чорапи и вълнуващо затваряне на компоти.

Е, май не стана точно така, м? Оглеждайки се в света около нас, без колебание можем да потвърдим, че трийсет са новите двайсет. Сега свързваме тази възраст с пътешествия, кариера, семейство, стегнато и атлетично тяло, но не и с телевизор и заседнал начин на живот.

Свързваме я с още едно много важно нещо – сексът. А за него се твърди, че става още по-добър през това десетилетие от живота ни. Аргументите в полза на това твърдение са много, но ние ще ви дадем само 10. До останалите предлагаме да достигнете сами.


10 причини сексът да е по-добър след 30

1. Достигаме сексуалния си пик около 30

Науката не може да реши категорично дали заради биологичен, психологически фактор, или може би комбинация от двете, но се твърди, че жените (например) достигат своя сексуален пик около 30. Имат повече желание за секс и по-често достигат до оргазъм. Дали е заради тиктакането на биологичния часовник, или просто вече познават по-добре тялото си, е без значение – ефектът е налице и науката не го оспорва.

2. Чувстваме се по-добре в кожата си

Когато си на двайсет, очакванията ти към теб самия и твоя партньор, често (и разбира се, не задължително винаги) са или прекалено приказни или твърде нереалистично порнографски. Когато обаче си на трийсет вече знаеш, че най-важното не са представите ти, а усещенато ти за теб и познаването на тялото ти, както и неговото приемане такова, каквото е към дадения момент.

3. Знаем кое ни харесва и кое – не

Не, че не можеш да го знаеш и по-рано, но трийсетте са моментът, в който си минал през доста ситуации (има се предвид в секса, естествено), но в същото време все още си в разцвета на силите си. Съответно, вече си наясно какво ти харесва, как ти харесва. Не се притесняваш да опитваш, а и вече си тествал някои нещица.

4. Не се срамуваме да си кажем

Когато си по-млад и неопитен, много често сексуалното приключение завършва с поне един неудовлетворен, който по една или друга причина не е посмял да си признае. Е, когато вече си на трийсет, никак не ти се иска да започнеш работния ден кисел и недоволен. Затова, срам не срам, по-добре е да си кажеш и още повече – да покажеш какво искаш. Understood?

5. Готови сме да експериментираме

След като вече сме поопознали тялото и желанията си, спокойно можем да се впуснем смело в експериментите – нови пози, ролеви игри, секс на нестандартни места. Даваме си сметка, че е now or never ситуация. Няма да ставаме по-млади и трябва да живеем смело, дори това да означава да се подхванем из някоя тясна италианска уличка.


6. Чувстваме се женствени/мъжествени

Дори и да казват, че след 18 се водим мъже и жени, нека си признаем честно, че не се чувстваме точно така. Хормоните още господстват и вятърът все още ни вее на бял кон. На трийсет вече е съвсем друго. Тогава и доста голяма част от нас стават или вече са родители. Оправяме се сами, живеем отделно и вече е много малко вероятно някой на улицата да ни каже “како” или “батко”. Ще трябва да се примирим с “тази госпожа” и “онзи господин”. Тези факти вървят с още един далеч по-приятен и той е, че се чувстваме в пика на женската си и мъжка сила. Знаете какво означава това.

7. Ние сме по-опитни, но те също

Освен че ние самите вече сме още по-наясно с процеса, партньорите ни обикновено също знаят това-онова. Вдигаме нивото до максимум. Двамата професионалисти сблъскват уменията си и няма как това да не доведе до успешен проект.

10 причини сексът да е по-добър след 30

8. Не се срамуваме от естествените процеси

Без да навлизаме твърде подробно в темата, но поне трябва да я маркираме. Често, когато сме по-малки, придаваме негативно значение на някои естествени процеси в телата си и дори се срамуваме. С времето разбираме, че секретите и звуците са нещо съвсем нормално, че дори понякога придават и допълнителен приятен ефект… you know.

9. Хуморът е next level

Няма да излъжем, ако кажем, че с времето и почти по всеки въпрос, ставаме малко по-дебелокожи, по-саркастични и някак над нещата. Сексът не е изключение. А хубавото е, че можем да се посмеем, а не притесним в конфузна ситуация, да се самоиронизираме, да пускаме шеги. Няма нищо лошо да се позахилим, когато партньорът ни се появи с костюм на полицай… все пак ние много добре знаем, че е счетоводител.

10. По-търпеливи сме

Вече сме на възраст, в която тези неща не са ни за пръв път. Определено ставаме по-търпеливи и знаем, че насладата не е нужно да се случва на висока скорост. Даже точно обратното. Предпочитаме по-дълга любовна игра и сме склонни да отделяме повече внимание на детайла. Търпението е благодат, а когато го добавим към секса – е, чакането си заслужава.

На каквато и възраст да сме, винаги можем да се наслаждаваме на секса и даже е задължително. Най-важно е не дали остаряват телата, а душите ни. След тези думи “здрав дух в здраво тяло” не ви ли звучи малко палаво?
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *