10-те най-страшни филмови чудовища

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Всеки човек изпива страх от различни неща – затворени пространства, височина, вода, площади пълни с хора, насекоми, влечуги и много други. Понякога обаче сами търсим страха чрез филмите, за да развихрим въображението си. Най-добрите филмови чудовища остават в съзнанието ни дълго след като прожекцията е свършила.

Няма да се спираме на легендарните чудовища като Годзила, Кинг Конг, Франкенщайн и Граф Дракула. Те ще вълнуват феновете на хорър филми десетилетия наред, но днешната класация е за 10-те най-страшни филмови чудовища, които са направени майсторски и наистина могат да ви уплашат.

1. Ранкор (Завръщането на джедаите)

Бащата на Ранкор е Джо Джонсън, който е създател на още два легендарни героя от Star Wars – Боба Фет и Йода. Ранкорът е кафяв на цвят, брониран хищник с голямо тяло, дълги нокти, огромни зъби. Това страховито чудовище от „Завръщането на джедаите“ наистина може да ви уплаши.

2. Нещото (Нещото)

Макар че ефектите в „Нещото“ са от 80-те, усещането за студ, тъмнина и безпомощност могат да накарат всеки да настръхне. Това уродливо създание е наистина сред най-страшните измислени в историята на киното.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари