Все по-често, когато като потребители избираме продукт или услуга, се питаме доколко те са природосъобразни.

Имайки все повече информация и взимайки все по-съзнателни решения, вече не просто търсим думите „еко“ и „био“ на етикета, а се интересуваме от произхода на съставките, от рециклируемостта на опаковките и от условията, при които продуктите са били произведени.

Разкрасителната индустрия не прави изключение и затова сме ви подготвили 10 съвета, които да имате предвид.  


1. Помислете екологично, когато купувате продукт за разкрасяване

Предлагаме ви да започнете да въвеждате устойчиво и екологично мислене, когато правите следващата си покупка на продукти за красота. Докато продължавате да използвате и довършвате продуктите, които имате, помислете кой може да бъде следващият продукт, който да замените с устойчива алтернатива. Отлично място за начало би било да помислите за промяна на продукти, при които имате по-малка лоялност към марката и сте по-отворени за пазаруване.

Например измиването на ръцете и тялото със сапуни и шампоани може да бъде добра отправна точка. Намирането на устойчива алтернатива може да доведе до по-бързо решение за покупка, отколкото би било да пазарувате крем за лице, отговарящ на вашите изисквания за кожата.

2. Потърсете екологични, биоразградими картонени опаковки

В идеалния случай, пазарувайте продукти за разкрасяване и лична хигиена с еко опаковки, които не съдържат полимерни съставки като филми и ламинати от полипропилен и полиестер.

3. Разгледайте съставките

Преди да направите покупка, разгледайте съставките, от които продуктът е направен. Можете също така да търсите марки, използващи естествени и органични съставки в техните формули, произведени и опаковани по екологичен начин.


4. Морски екстракти и водорасли

Търсенето на продукти, съдържащи морски екстракти и водорасли, може да доведе до голяма промяна. Докато растат, тези съставки превръщат въглеродния диоксид в кислород. Те също са чудотворци за вашата кожа!

5. Избягвайте петролните производни

Трябва също да се опитаме да избягваме тревожния брой продукти, съдържащи нефтени производни. Избягвайте всичко с парафиново масло, пропиленгликол и етилен. Вместо това опитайте продукти с алтернативни съставки като пчелен восък, какаово масло и растителни масла.

10 съвета за устойчив и екологичен начин за разкрасяване

6. Помислете колко продукти използвате в излишък 

Толкова е лесно да се прекали с използването на продукти. Опитайте се да намалите тяхното използване, като естествено това ще ви спести пари, както и ще ви помогне да намалите отпадъците.

7. Избягвайте петролните производни

Трябва също да се опитаме да избягваме тревожния брой продукти, съдържащи нефтени производни. Избягвайте всичко с парафиново масло, пропиленгликол и етилен. Вместо това опитайте продукти с алтернативни съставки като пчелен восък,какаово масло и растителни масла.


8. Пестете водата

Океаните са пълни с вода, която със завъртането на един кран стига до нашите домакинства. Поради факта, че сме заобиколени от толкова много вода, лесно забравяме, че тя е основен ограничен ресурс на земята, който трябва да се съхранява. Управлението на водите може да бъде също толкова лесно, колкото спирането на течащата вода по време на миене на зъби.

Въпреки това, ако наистина сериозно искате да се занимавате, можете да инвестирате в приспособление за пестене на вода като еко душ глава, което може драстично да намали загубената вода при продължителна употреба.

9. Създайте свои собствени продукти за красота

Вероятно вече имате някои продукти за красота, направени за почистване на лицето ви. За щастие има рецепти, за да си направите собствени почистващи препарати, маски и други. Създавайки сами продуктите, имате възможността да използвате съставки без ГМО и да се уверите, че са екологично съобразни и етични.

10. Разпространете за своите любими екологични козметични продукти

Безспорно е полезно да направите лични промени, за да станете екологично съобразен потребител на козметика, но също така можете да насърчите приятелите си да следват примера ви. Обсъдете защо сте решили да закупите различни продукти и споделете препоръки за най-впечатляващите нови тенденции в опазването на околната среда.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.