10 от най-споделяните коментари за участието на Поли Генова в Евровизия 2016

Поли Генова се класира на 4-то място в конкурса на Евровизия` 2016 с песента си „If Love Was a Crime“. Така младата изпълнителка подобри досегашния рекорд в класирането на страната ни на Евровизия – от 2007 г., когато Елица и Стунджи се наредиха на пето място с песента си „Вода“. Те бяха първите българи, успели да стигнат до финал в конкурса, припомня © Меломан.бг.

България

Победителят в музикалния конкурс тази година е представителката на Украйна – Джамала с песента „1944“. Представянето ѝ спечели 534 точки в крайното класиране. Според изпълнителката и автор – кримската татарка Джамала, „1944“ разказва за депортацията на родителите ѝ от съветска Русия през Втората световна война.

Украйна

На второ място се нареди представителката на Австралия Дами Им и песента „Sound Of Silence“ с 511 точки, а почетното трето зрители и жури отредиха на Сергей Лазарев от Русия. Неговият перформънс си спечели 491 точки.

Австралия

Русия

Дни наред световните медии и социалните мрежи коментират българското представяне в конкурса тази година. От тоалета на Поли, през невероятните ѝ гласови възможности, та до текста на песента – мненията бяха крайно противоположни. Часове след финала на Евровизия 2016 подбрахме някои от най-атрактивните. Ето 10 от най-споделяните коментари за участието на Поли Генова в Евровизия 2016.

1. Рут Колева

Знаете ли защо Поли заслужава да спечели, повече от всички според мен? Това момиче НИКОГА не се отказа, не спря да опитва, не се спря пред неуспеха миналия път и реши да докаже на себе си и на хората, че може да постигне повече. Няма значение какво ще се случи днес, тя за мен е winner. Нито съм кой знае какъв фен на Евровизия, а да ви кажа дори не съм фен и на стила музика, който се изпълнява там, но силата на духа, талантът и борбеността са качества, които са за пример. Всичко, което тя направи, бе изпълнено с хъс, професионализъм и безпогрешност. Накрая на деня аз няма да запомня толкова самия резултат, колкото примера, който Поли даде на всички нас – да не се отказваме, да не се влияем от недоверието и критиките и да се борим до край! Вяра! В това, което обичаш! Аз съм вдъхновена и щастлива! Евалата.

2. Любен Дилов-син

От държавите в първата четворка на Евровизия, то май само ние сме действително в Европа. Демек, честито и си лягайте вече!

3. Елена Брусарска

Да се видим колко струваме!
Не ми пука личността Поли Генова коя е, каква е. Колко е хубава, какво си облича или как се държи извън сценичния живот. Пука ми, че се е постарала тя и екипът ѝ, че са отделили страшно много труд и време, което вие „мили“ българи, НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е! Че има енергията и самочувствието да излезе на сцената и да покаже какво е научила, което сигурно 80% от родните ни изпълнители не знаят как се прави или не им стиска! Беше брилянтна, Поли Генова!

4. Люси Дяковска

5. France Press

Българката напълни очите на зрителите със светлинно шоу, което съпътстваше нейното изпълнение на песента „If Love Was A Crime“.

6. Metro

Ако българката спечели конкурса, това ще бъде шок за букмейкърите, които оценяват шансовете ѝ едва 1 на 66 и я считат за аутсайдер. Но новата система за гласуване, въведена в песенния конкурс, може да поднесе много изненади и Поли Генова има шансовете да бъде една от тях. Песента ѝ „If Love Was A Crime“ стана една от най-популярните със завладяващия си ритъм и феновете на Евровизия приветстваха квалификацията на българката за финала.

7. Блогът на Guardian

ОБОЖАВАМ тази песен – ясен знак е, че публиката в залата пощурява по нея, а много хора в залата за журналисти танцуват. Кой може устои и да не запее „I’m a loofah“ (бел. ред. – „дай ми любовта“), докато кълчи колена навътре и навън? И хората ще запомнят костюма от Окръг 12 (бел. ред. – препратка към филма „Игрите на глада“) когато дойде време за гласуването. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ“

8. The Telegraph/ BBC

The Telegraph също излезе с такъв призив (и нарече костюма на Генова „непредумишлено убийство“). Водещият на излъчването на Евровизия по BBC Греъм Нортън прогнозира пето място за България.

9. Huffington Post

Жизнерадостна, увличаща и оставяща те с добро чувство, това вероятно е най-добрата българска песен на Евровизия досега. Аз ли съм единственият, който има усещането, че това успешно може да е песен и на Мадона?

10. Mirror

Влизането на България в лицето на Поли Генова определено направи впечатление, след като тя разпръсна сексапил по време на полуфинала.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *