Instagram e най-бързо развиващата се социална мрежа, която се използва от над 1 милиард потребители. Тя измести Facebook сред младото поколение.

Освен да споделяме снимките си, които имаме възможност да обработим с помощта на различни филтри в приложението, можем да публикуваме и Instagram Stories. С тях ние качваме снимка, видео или текст с продължителност 24 часа. Целта е да споделим момента с нашите последователи.

Но как да привлечем повече аудитория, която да следи нашето съдържание? Всеки иска да бъде забелязан и харесан в социалните мрежи, затова сме ви подготвили 10 начина да се сдобиете с повече последователи в Instagram.

1. Бизнес профил

Не е нужно да се занимавате с бизнес в Instagram, за да използвате тази функция. За да преминете към бизнес профил е нужно от менюто с настройки да изберете Switch to Business Profile. Плюсът, който ви предоставя, е пълен анализ на профила. Така ще разберете какво се харесва на вашите последователи, колко от тях са запазили и споделили публикацията ви, брой посещения на акаунта ви и още много интересна информация.

2. Биография

Не пропускайте да напишете най-важните неща за вас. Включете любим цитат, хобита или нещо, което обичате. Бъдете креативни!

10 начина да се сдобиете с повече последователи в Instagram

3. Увлекателно съдържание

Най-важната част е съдържанието, което споделяте с последователите ви. Не публикувайте всички снимки, които са в галерията на телефона ви, а изберете най-подходящите и завладяващи кадри. Кой не харесва спиращи дъха гледки и сладки животни? Качете красиви снимки от последната ви екскурзия с приятели или забавно видео на домашния ви любимец.

4. Локация

Отбелязвайте локацията, когато си качвате стори или публикация. По този начин достигате до всеки един, който е кликнал на местоположението.

5. #Хаштагове

Хаштаговете помагат съдържанието да бъде по-лесно откриваемо. Instagram ограничава потребителите да използват до 30 на пост. Публикациите ви достигат до повече хора дори само с един хаштаг. Така със сигурност броят на последователите ви ще се увеличи.


6. Описание

Не забравяйте да добавяте описания към публикациите. Обръщайте се към аудиторията с въпрос, за да провокирате дискусия в коментарите.

7. Следвайте

Колкото повече хора последвате, толкова повече ще го направят обратно. Избирайте потребители, които биха били заинтересовани от постовете ви. Съществуват множество приложения, с които може да следите кой ви е „отпоследвал“ и да направите същото, ако желаете.

8. Споделете профила си

Споделете профила си в другите социални мрежи, които използвате. Така ще ви открият много по-лесно в Instagram и ще натрупате повече последователи.

10 начина да се сдобиете с повече последователи в Instagram

9. Публикувайте в правилното време

Публикувайте редовно и в правилното време, за да ангажирате аудитория. Обикновено хората преглеждат социалните си мрежи след работа. Пробвайте да споделяте снимки в различни часове и сами ще забележите кога последователи ви са най-активни.

10. Бъдете себе си

За всеки млад човек е важно да бъде забелязан в онлайн пространството. Това не означава, че трябва да се променяте, за да бъдете харесани. Забавлявайте се, качете снимката с несъвършенствата по кожата си и не се сравнявайте с останалите. Хората публикуват успехите си, но не и провалите си. Да, хубаво е да си популярен в социалните мрежи, но по-голямо значение има да бъдеш щастлив в реалния живот.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *