Евтини самолетни билети

Много често, когато чуем вълнуваща и красива история за любов, си казваме: „Това се случва само във филмите“.

Да, реалността е прекалено обикновена, понякога скучна и от време на време дори сурова…

Днес обаче ще разбием това клише и ще ви представим класация с 10 романтични филма, създадени по истински истории.


1. Сватбен обет

Този филм е базиран на истинската история на младоженците Ким и Крикит Карпентър, изиграни от Чанинг Тейтъм (Лео) и Рейчъл Макадамс (Пейдж). Младата двойка претърпява инцидент, в резултат на който Крикит страда от амнезия. Тя загубва спомените си за последните 18 месеца – точно времето, когато двамата се запознават и се влюбват един в друг. Паметта ѝ не се възстановява, но Ким не се предава: той остава със съпругата си, докато тя отново се влюбва в него.

2. Кралицата на пустинята

„Кралицата на пустинята“ се основава на биографията на британската писателка и пътешественик Гертруд Бел. Като дъщеря на богати родители, момичето не се интересува от социалния живот на лондонските аристократи. Гертруд (изиграна от Никол Кидман) заминава за Изтока, където се влюбва в Хенри Гадоган, служител на посолството, в чиято роля се въплъщава Джеймс Франко.

3. Анна и кралят

Този филм е създаден от мемоарите на учителката, пътешественик и обществена фигура – Анна Леоноуенс. През 60-те години на XIX век тя е преподавала английски език и култура на 39 съпруги и 82 деца на крал Монгкут в продължение на повече от 5 години. Анна, чиято героиня е изиграна от Джоди Фостър, придобива репутацията на мъдра жена-визионер, тъй като силно защитава и брани своята гледна точка.


4. Далеч от Африка

Филмът е базиран на автобиографичната книга на датската писателка Карен Бликсен. След като се премества в Африка, за да започне своя бизнес, Карен среща Денис Финч Хатън, ловец и пътешественик. Въпреки голямата разлика в техните интереси и вкусове, Карен и Денис преживяват бурен романс. Карен е изиграна от несравнимата Мерил Стрийп, която е отличена със 7 награди „Оскар“.

5. Съдба на куртизанка

Това е екранизация на биографията на една от най-известните и красиви куртизанки от Венеция през XVI век – Вероника Франко (в ролята е Катрин Маккормак). Младата жена се влюбва в младеж с аристократично потекло, който обаче не може да стане неин законен съпруг. Следвайки съветите на майка си, Вероника става куртизанка и благодарение на остроумието и красотата си, печели сърцата на много мъже.

6. Теорията на всичко

Ученият Стивън Хокинг се влюбва в студентката по филология Джейн Уайлд. Не след дълго, поради прогресираща болест, той започва да губи контрол над тялото си, но с помощта на любимата си продължава своите изследвания. Еди Редмейн, който влиза в ролята на видния астрофизик, е отличен с награда „Оскар“.

7. Невидимата жена

Този филм разказва за любовната история на Чарлз Дикенс, изигран от Ралф Файнс, и млада жена на име Елън (Нели) Тернан, в ролята е Фелисити Джоунс. Те се срещат през 1857 г., когато той е на 45, а тя – на 18. Бурният романс продължава 13 години, до смъртта на писателя.


8. Красив ум

Това е историята на талантливия математик и носител на Нобелова награда Джон Наш, който страда от шизофрения. В ролята на Наш се въплъщава невероятният Ръсел Кроу. В допълнение към изключителните постижения и трудности, с които геният трябва да се сблъска, филмът показва искрената и чиста любов на преданата му съпруга Алисия Наш, изиграна от Дженифър Конъли.

9. Да преминеш границата

Този филм представя биографичната история на известния кънтри певец Джони Кеш и втората му съпруга Джун Картър. Джони, изигран от Хоакин Финикс, мечтае да бъде с тази жена повече от 10 години. Семейният им живот се оказва труден: пристрастяване към наркотици, семейни и психологически проблеми – само голяма любов може да преодолее всичко това. Рийз Уидърспун, изиграва Джун Картър, а за ролята си получава награда „Оскар“.

10. Яж, моли се и обичай

Тази екранизация на автобиографичния роман на Елизабет Гилбърт ни показва, че изпитанията, пред които ни поставя животът, са всъщност възможност да променим себе си към по-добро. Един ден, когато героинята, изиграна от Джулия Робъртс, осъзнава, че е нещастна от начина, по който живее, решава да поеме на увлекателно и далечно пътешествие. Тя намира не само щастието, но и среща любовта в лицето на очарователния Фелипе (в реалния живот на писателката, това е Хосе), в ролята е Хавиер Бардем.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.