10 любопитни факта за финалния сезон на "Дневниците на вампира"

Осмият сезон 8 от „Дневниците на вампира“, който разтърси феновете още със заглавията на епизодите, продължава в ефира на bTV Cinema. Премиерните епизоди се излъчват всеки делничен ден, веднага след първия за деня игрален филм. Какво обаче не знаем за финалния сезон на хитовия сериал?

1. Александра Шандо (в ролята на Тара) е една от актрисите, явили се на кастинг за Елена Гилбърт. След като била отхвърлена и победена от Нина Добрев, Алекс трябвало да чака осем години, за да се появи в сериала. Някои от актрисите, които изпълняват други роли в сериала, като например Тори де Вито (Меридит Фел), първоначално също се явили на кастинг за ролята на Елена. Българската красота и талант обаче надделели над всички ентусиасти.

2. Нина Добрев (Елена Гилбърт) не участва в седмия сезон, ако не броим факта, че нейният глас е използван като шепот, който Деймън чува. За сезон 8 можем само да мечтаем, че любимата на всички чернокоса българка ще удостои всички тръпнещи от очакване фенове. Самата Нина казва, че с радост би се завърнала в сериала за един последен път, за да приключи епичната история с добър и още по-епичен край. А от продуцентския екип „изтекла“ информация, че е възможно Елена Гилбърт (Нина Добрев) да се върне в изобразените спомени на все още борещите се за нея Деймън и Стефан.

10 любопитни факта за финалния сезон на "Дневниците на вампира"


3. Една от създателките на „Дневниците на вампира“ – Джули Плек, казва, че е напълно възможно да видим завръщането не на един, а на няколко героя. Тя признава, че чувството за санименталност я следи, както в истинския живот, така и в сериала, което е факт за всички дългогодишни зрители на „Дневниците“. Вече разбрахме, че сезон 8 ще ни разплаче с препратките към първия сезон от страна на заглавията на епизодите. Разбира се, всички тръпнем в очакване за завръщането на Елена (Нина Добрев), но дали и какво ще срещнем със сигурност в последния сезон на „Дневниците“ остава в сенките Мистик Фолс.

4. Джули Плек си е поставила за цел да създаде носталгични чувства в сериала, защото смята, че носталгията е едно от най-силните чувства, които могат да разтресат човек. Не само че ще видим един от познатите ни герои да се завърне (а може би и повече), но ще видим отново колоритните празници и дни, чествани в Мистик Фолс, като Мис Мистик, Десетилетният фестивал, Денят на създателите и много други.

10 любопитни факта за финалния сезон на "Дневниците на вампира"

5. В интервю за TVLine Пол Уесли (Стефан Салватор) споделя, че сезон осем ще изненада феновете с „тъмна“ развръзка на героя му с неговата любима. Макар да не каза конкретно име, всички фенове знаят, че Карълайн (Кандис Кинг) е възлюбената на Стефан в продължение на няколко сезона. Каква ще е тази „тъмна“ развръзка, не беше споменато от актьора, но никой не е очаквал нещо различно от любимия ни „тъмен“ сериал.

6. Успоредно на „Дневниците на вампира“ продуцентите Джули Плек и Кевин Уилиъмсън създават сериала „Първородните“. В него се разказва историята на хибрида Клаус и цялото семейство Майкълсън, с които се запознахме в „Дневниците“, заедно с всички неприятности, сполетяващи всеки, изпречил се пред краката им. В сезон 7 видяхме Стефан да се среща с Клаус в града на „Първородните“ – Ню Орлиънс.

10 любопитни факта за финалния сезон на "Дневниците на вампира"


7. Актрисата Кандис Кинг се омъжи в реалния живот, докато беше част от сериала „Дневниците на вампира“. На пресконференция преди премиерата на финалния сезон някои от актьорите и продуцентите споделиха, че не е изключено да видим сватба и в сериала. Ако имаме предвид историята на „Дневниците на вампира“, дори да има сватба, булчинската рокля ще е по-скоро кърваво червена, отколкото облачно бяла.

8. С премиерата на осми сезон, „Дневниците на вампира“ застават на първо място по продължителност сред сериалите за вампири. След тях се нареждат „Бъфи убийцата на вампири“ и „Истинска кръв“ с по седем сезона. Джули Плек признава, че продължението на историята зависело само и единствено от Иън Сомърхолдър (Деймън Салватор) и Пол Уесли (Стефан Салватор).

10 любопитни факта за финалния сезон на "Дневниците на вампира"

9. В сезон едно епизод осем Лекси най-добрата приятелка на Стефан казва: „Чувствам се епично“. Този цитат се повтаря няколко пъти през седемте последвали сезона. Финалният епизод на последния осми сезон на „Дневниците на вампира“ ще носи името „Чувствах се епично“. Името е предпоставка за истински епичен край.

10. В първия епизод на финалния осми сезон от „Дневниците на вампира“ виждаме Деймън (Иън) да чете „50 нюанса сиво“. Всъщност актьорът Иън Сомърхолдър е бил на кастинг за една от главните роли (Крисчън Грей) в същия филм.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *