Без съмнение един от най-очакваните филми през 2015 беше „50 нюанса сиво“. Филмовата адаптация на бестселъра на британската авторка Е. Л. Джеймс, превърнал се в глобален феномен е с участието на Джейми Дорнан и Дакота Джонсън.

От публикуването на трилогията „50 нюанса“ е преведена на 51 езика и са продадени повече от 100 милиона екземпляра в електронен и хартиен вариант, което я прави най-печелившата и бързо продаваща се поредица за всички времена.

Месеци наред милиони фенове по целия свят с трескаво нетърпение очакваха премиерата на филма. Германският сайт t-online.de събра десет любопитни факта за екранизацията на култовата книга.


1. Филмът съдържа по-малко секс, отколкото си мислите. По информация на американските медии, продължителността на секс сцените във филма е около 20 минути при общо времетраене на лентата от 125 минути. Британски журналист от в. Sun, който вече е гледал филма, говори едва за 11 минути горещи сцени.

2. Първата сцена със секс идва едва на 41-та минута.

3. Най-скандалната глава от книгата няма да присъства във филма.

4. Според продуцента Майкъл де Лука последната секс сцена от книгата е най-разгорещената във филма. В нея Крисчън разкрива цялата си доминираща същност.

5. На нито едно място не се вижда изцяло голото тяло на Крисчън.

6. Джейми Дорнан- актьорът, който изпълнява главната роля, изпитва неудобство от действията на доминиращия Крисчън в лентата.

10 любопитни факта за филма "50 нюанса сиво"

7. В сцена от филма, която бе представена по-рано, Крисчън посещава магазина, в който Ана работи, и купува въже, кабел и тиксо. Поради тази причина голяма британска верига специално се е подготвила за масово изкупуване на тези стоки във времето на излъчване на филма. Както „Telegraph“ съобщава, служителите на магазина са били инструктирани да отговарят на всички подобни искания „учтиво, услужливо и с почтителност“. В допълнение, служителите са били насърчени да се запознаят със съдържанието на „Петдесет нюанса сиво”, като в отделните филиали са били доставени специални екземпляри от книгата.

8. Американска верига киносалони е забранила на зрителите да влизат с камшици, въжета, белезници и други подобни на прожекциите.

9. Филмът е нещо като „Здрач”, но с повече секс.

10. Ще има продължение, което не е особено голяма изненада като имаме предвид, че книгата е трилогия.



Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.