Нова интернет мания завладява света. Потребители разиграват невинен трик с участието на своите котки. Когато сладката писана види нещо толкова безобидно като краставица, хуква да бяга панически. Как да пробвате? Докато котката се храни, зеленчукът се поставя тихо, така че да остане незабелязан. Когато домашният любимец се обърне и види неочаквания предмет, доста често се наблюдава изключително забавна реакция – котката обезумява, скача във въздуха и побягва с шеметна скорост.

„Поведението на котките вероятно е провокирано от това, че неясният предмет се е появил точно зад гърба им, докато се хранят. Котките винаги се отнасят подозрително към всякакви новости – краставицата в техните очи може да изглежда змия или друг хищник. Подозирам, че същата реакция може да възникне и при „срещата“ с плюшен паяк, пластмасова риба или маска. Така че не става дума за краставиците като такива, а за неочаквания контекст на тяхната поява“, обяснява д-р Роджър Магфорд, специалист по поведението на животните, пред британския вестник Telegraph.

Е, тук е моментът и вие да се включите в експеримента. Пригответе краставиците и… нека забавлението започне. А от нас – виртуална разходка из домовете на част от гордите собственици, които вече са пробвали истинността на това твърдение. Ето 10 симпатични и смешни котки, които изпитват панически страх от… краставица.


Котка срещу краставица, еп. 1

Котка срещу краставица, еп. 2

Котка срещу краставица, еп. 3


Котка срещу краставица, еп. 4

Котка срещу краставица, еп. 5

Котка срещу краставица, еп. 6

Котка срещу краставица, еп. 7


Котка срещу краставица, еп. 8

Котка срещу краставица, еп. 9

Котка срещу краставица, еп. 10
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *