Филмите и сериалите са се превърнали в част от ежедневието ни. А героите в тях понякога ни стават доста по-близки от нормалното.

Привързваме се към тях, отъждествяваме се с определени и с нетърпение очакваме да ги видим отново. Трудно понасяме всяка тяхна промяна, която не одобряваме, а когато стане въпрос за смъртта им, сме тотално съкрушени.

Но понякога, изненадващо, актьорите сами желаят кончината на своите герои. Подбрали сме точно 10 такива случая.

1. Харисън Форд
Междузвездни войни

Още в първата част от сагата, актьорът обмисля смъртта на Хан Соло, за да го превърне в истински герой в очите на зрителите. Джордж Лукас обаче се съгласил единствено да го замрази, за да го съживи по-късно. Все пак, в Епизод VII, молбата на Форд най-накрая е уважена. Той убеждава режисьора, че смъртта на Соло ще придаде емоционална тежест на филма и ще позволи появата на нови герои в сагата.

2. Шон Бийн
„Властелинът на пръстените“

Това е любимата смърт на Шон Бийн. Актьорът съжалява за решението си да се снима във филма, когато научава за честата промяна на снимачните площадки и полетите, които ще трябва да предприема. Бийн участва в снимките в Нова Зеландия и се възползва максимално от този момент. Самият той казва, че неговата смърт във филма е доста фина.

3. Бил Мъри
„Земята на зомбитата“

Първоначално ролята е предназначена за Патрик Суейзи, но болестите си казват думата. Патрик дори не може да прочете сценария и одобряват Бил Мъри. Актьорът обаче променя сценария и ролята му завършва със смъртта на героя.


4. Сигорни Уийвър
„Пришълецът 3“

Актрисата признава, че сама пожелава смъртта на героинята си в третата част, тъй като много се гордее с поредицата и не смята за удачно продължението “Пришълецът срещу Хищникът”.

5. Кал Пен
„Доктор Хаус“

Кал Пен дълго време балансира между политиката и актьорството. Когато Барак Обама става президент, предлагат на Пен място в администрацията му. Кал прави своя избор, а режисьорите на филма приключват участието му с неговото самоубийство.

6. Дан Стивънс
Имението Даунтън“

Стивънс не е положително настроен към сериала и желае смъртта на героя си, защото не се чувства на мястото си. Продуцентите разбират това и след три заснети сезона с негово участие, правят изключително трогателна смъртна сцена: Матю успява да види новородения си син малко преди да умре.

7. Т. Р. Найт
„Анатомията на Грей“

В края на 5-ти сезон, актьорът чувства, че развитието на героя му е спряло и не вижда причина да остане в сериала. Опитва се да води преговори с ръководството, но те завършват със скандал, заради когото Найт отказва да се върне в сериала и предлага смъртта на героя си.


8. Стивън Ян
„Живите мъртви“

Стивън не желае смъртта на героя си, докато не разбира каква кончина му готвят сценаристите. Актьорът е толкова очарован, че дори не мисли за други сюжетни разработки – просто иска да изиграе сцената по възможно най-добрия начин.

9. Дийн Норис
„Breaking Bad“

Преди да стартират снимките, Дийн знае, че сценаристите вече работят върху финала. Когато решава да се снима в друг сериал, той ги моли да убият героя му по-скоро.

10. Кит Харингтън
„Игра на тронове“

Кит е щастлив, когато настъпва моментът на неговата смърт, защото не може да пази повече в тайна края на героя си и иска това да се случи възможно най-скоро. И, все пак, да премълчи това, че ще възкръсне се оказва още по-трудна задача.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *