10 шокиращи исторически факта, които научихме след края на сериала „Чернобил“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Колко опасен за себе си и за природата може да бъде човек? Цялата история на катастрофата в Чернобил е тежка и все още валидна като предупреждение за опасността, която дебне човечеството. А HBO успя да я събере в пет епизода и да ни я покаже в неподправения ѝ вид – прашна, мрачна и… смъртоносна.

Още след излъчването на първия епизод, мини-сериалът „Чернобил“ се оказа телевизионната поредица с най-висок рейтинг в историята. Справка в уебсайта IMDB, който събира коментари и рейтинг от цял свят, показва, че според зрителите това е абсолютният хит на 2019 г., който задминава дори бруталния хит „Игра на тронове“.

„Чернобил“ ни показа работници в паника, опитващи се да предотвратят бедствието, което е в ход. Докато през това време в Припят жителите следват ежедневния си ритъм на живот, гледайки дима, за който вярват, че е от обикновен пожар.

10 шокиращи факта, които научихме след сериала "Чернобил"

Споровете за причината за аварията в атомната централа не стихват и до днес. В „Чернобил“ обаче спокойният и разсъдителен подход към тази ужасна история предизвиква доверие в зрителя. Още повече, че всички герои са истински. Всичко, което се показва на екрана, е било истина.

В петте епизода се разкриват подробности, за които никой не е знаел. Като историята за тримата доброволци, които се обричат на смърт, за да предотвратят достигането до по-голяма катастрофа, след която половин Европа днес нямаше да съществува.

В „Чернобил“ зрителите симпатизират на героите, които плащат най-високата цена на решенията си, за да се справят със ситуацията, причинена от тотално некомпетентни хора. Задават въпроси, чиито отговори са крити десетки години. Ето 10 шокиращи исторически факта, които научихме след края на сериала „Чернобил“.

КЪМ СПИСЪКА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари