Някои подаръци са хубави, полезни, приятни и добри. Има обаче предмети, които просто не трябва да се подаряват, защото според поверията е лошо.

Според определени вярвания някои вещи носят негативна енергия, която се задейства само при подаряване.

Ще се изненадате, когато видите описаните по-долу предмети, които не трябва да подарявате или да приемате за подарък, защото могат да ви донесат лош късмет и да ви направят нещастни.

Представяме ви 10 подаръка, които не трябва да подарявате.

10 подаръка, които не трябва да подарявате1. Часовник

Според някои вярвания, ако подарите на приятел часовник, то той ще изчезне от живота ви. Даже и нещата между вас да вървят добре, то скоро ще спрете да общувате или ще се случи нещо, което да прекрати отношенията ви. Не приемайте подобен дар, освен ако наистина не искате някой да излезе живота ви.

10 подаръка, които не трябва да подарявате2. Книги

Много хора мислят това за най-добрия подарък, но книгата не е подходяща за всички. Например, не може да подарите някакво писание на съпрузи, защото според поверията, това ще доведе до караници в семейството.

10 подаръка, които не трябва да подарявате3. Съдове

Кухненските прибори са символ на дома и благосъстоянието. Ако решите да подарявате съдове на младоженци например, сложете паричка в тях. Това ще ги предпази от безпаричие.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

10 подаръка, които не трябва да подарявате4. Нож, ножица

Никога не подарявайте саби, ножове, ножици и други хладни оръжия. Смята се, че тези пронизващи предмети носят много отрицателна енергия и са способни да направят нещастен не само човека, на когото ги подарявате, но и цялото му семейство.

10 подаръка, които не трябва да подарявате5. Огледало

Прадедите ни са свързвали огледалото с мистика. Те са вярвали, че този предмет може да съхранява лоша енергия, която да се предаде и на други хора. По-добре се застраховайте и не приемайте такъв подарък. Помислете и за другите и не давайте този предмет на близките си.

10 подаръка, които не трябва да подарявате6. Чанта или портфейл

И тези два често срещани подаръка са в списъка на забранените. Ако подарите нещо такова, има риск да ви сполети финансов проблем и да останете без източници на доходи. И все пак, ако искате да подарите това, сложете в него монета за късмет. Така ще неутрализирате лошата енергия.

10 подаръка, които не трябва да подарявате7. Пари

Според някои вярвания даването на пари е нещо лошо. Според тях така вие давате на получателя цялото си благосъстояние и се лишавате от финансовия си късмет. Не предизвиквайте съдбата и бъдете разумни при избора на подарък.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

10 подаръка, които не трябва да подарявате8. Перли

Изненадващо е, че дори перлите попадат в този списък. Смята се, че това бижу е символ на сълзите на вдовици и може да донесе неприятности, загуби и други проблеми. Препоръчва се човек сам да си купува бижута и да не приема подобен подарък.

10 подаръка, които не трябва да подарявате9. Лекарства

Изглежда нелеп подарък, но има и такива прецеденти. Този подарък обаче само би напомнил на човека за неговите проблеми и може да влоши състоянието и заболяването му. Ако цените здравето на близките си, никога не подарявайте лекарства.

10 подаръка, които не трябва да подарявате10. Домашни любимци

Такъв подарък не бива да се подарява. Може да се откупи срещу символична цена от една дребна монета, но е задължително да се плати. Според поверията, ако подарите домашен любимец, ще се скарате с човека, който ви го подарява, а животното скоро ще умре.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *