понеделник, януари 27


10 Instagram снимки, разкриващи живота в Пхенян

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Северна Корея закрива ядрен полигон и минава на часовото време на Южна Корея. Информацията беше съобщена от президентството в Сеул. Пхенян демонстрира желание за промяна броени часове след срещата между президента на Южна Корея – Мун Дже-ин и севернокорейският лидер – Ким Чен-ун, предаде БНТ. През май се очаква и срещата между американския президент Доналд Тръмп и Ким Чен-ун.

И макар привидното желание на Севера да е към сближаване с Юга и останалата част от модерния свят, Корейската народно-демократична република сякаш има да извърви доста дълъг път, докато остави в миналото забраните, които я отдалечават. Забрани, важащи с пълна сила, както за местните, така и за всички туристи, прекрачили границите на страната.

Въоръжени с лозунга „Забраните са създадени, за да се нарушават“, смели гости на Северна Корея, разкриват на света това, което вождът и партията никак не биха искали да става публично достояние в мрежата. И го правят изключително успешно, снимайки всичко, което е забранено да бъде снимано в най-затворената страна в света.

Днес заедно ще разгледаме градския живот на Пхенян. Медиите го описват като сив и изпълнен с правила, изостанал и коренно различен от това, което сме свикнали да виждаме около нас. Дали обаче е така? Тук Пхенян е напълно натурален и изчистен както от местната, така и от западната пропаганда. Пхенян през очите на „злонамерени закононарушители“, които публикуват личния си поглед в Instagram.

1. Жена пренарежда щанд с консерви в супермаркет в Пхенян.

2. Sci-Tech Complex, Пхенян, 17 април 2017 г.

3. Студенти релаксират преди лекция за маркетинговите принципи, преподавана от американци.

4. В памет на Фидел Кастро знамената пред сградите на държавната администрация в Пхенян бяха спуснати наполовина. 29 ноември 2016 г.

5. Традиционни корейски ястия и шотове соджу.

6. Изгрев в Пхенян.

7. Студентска група свири на голямо събиране в основата на паметника на Корейската Работническа Партия.

8. Най-новото допълнение към силуета на Пхенян.

9. Работни моменти, 15 юни 2017 г.

10. Емблематичният хотел Koryo в Пхенян.

Коментари

Сподели

Коментари