Използвайки база данни с 14 750 имена на видни философи, математици, писатели, художници и композитори, лауреати и носители на Нобелова награда, сайтът MooseRoots подреди класация с най-честите имена сред гениите.

Сред мъжете гении най-много са хората, носещи името Джон. Впечатляващите 352 мъже с това име са постигнали невероятни постижения в интелектуалната сфера. Сред жените най-умни са кръстените Мери. Цели 140 представителки на нежния пол с това име присъстват в списъците.

Ако искате вашето дете да расте умно, може да му дадете едно от тези имена, пише „Independent”.

Руският учен Евгений Виноградов пък стига до заключението, че най-талантливите хора се раждат през зимата и началото на пролетта. Виноградов е изследвал рождените дати на прочути художници, поети, писатели, учени, като прегледал повече от 20 000 души, изучил биографиите на 757 нобелови лауреати от 61 страни.

Според това проучване пикът на раждащи се гении е през февруари, а спадът е през август. Виноиградов допълва, че тази закономерност може би се дължи на слънчевите изригвания, които са най-силни от януари до април. Ученият смята, че по-високата слънчева активност може да има някакво влияние върху новороденото, давайки му по-голям тласък за развитие.

10-те топ имена сред мъжете-гении

10-те топ имена сред световните гении

1. Джон
2. Робърт
3. Уилям
4. Чарлз
5. Дейвид
6. Джеймс
7. Ричард
8. Йохан
9. Джордж
10. Пол

10-те топ имена сред жените-гении

10-те топ имена сред световните гении

1. Мери
2. Елизабет
3. Мария
4. Ан
5. Маргарет
6. Сюзън
7. Рут
8. Анна
9. Алис
10. ДоротиКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *