понеделник, август 19


10-те най-едри породи кучета (част 1)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Големите кучета могат да донесат много радост на семейството. Разбира се, и по-едрите породи, както всички останали кучета, имат своите плюсове и минуси.

Към положителните страни може да отбележим невероятния им характер – правилно възпитаните едри кучета са нежни, добродушни и лоялни същества. Те сравнително лесно се подават на обучение и не се нуждаят от много физически упражнения. По отношение на недостатъците, може да включим големия разход за храна на животното, както и факта, че едрите кучета като правило имат по-кратък живот, в сравнение с дребните си събратя.

Въпреки тези недостатъци и популярността на малките породи, много хора предпочитат да имат в дома си по-едро куче, което не само е верен и добър приятел на цялото семейство, но и надежден пазач на дома. Представяме ви първата част от списъка с най-едрите породи кучета.

10. Руски черен териер

10-те най-едри породи кучета (част 1)

Порода, създадена в бившия СССР в средата на миналия век след кръстоската на няколко породи кучета. Използван е най-вече като куче-пазач и полицейско куче. Средното тегло на мъжките е 50-60 кг, височината им 72-78 см. При женските теглото е 45-50 кг, а височина 68-74 см. Руският черен териер достига зрялост едва на 2 години. Този факт трябва да се отчита при обучението на кучетата от тази порода. Кучето обича да получава ласки и внимание от страна на своите стопани.

9. Анатолийска овчарка (Анатолийски карабаш)

10-те най-едри породи кучета (част 1)

Това куче изглежда наистина страховито, но всъщност е дружелюбно към хората и лоялно към стопаните си. За породата се твърди, че съществува от 1000 г. пр.н.е. Смятат се за едни от най-добрите „служебни“ породи в света. Теглото им варира от 40 до 65 кг. Анатолийските овчарки са много предани, послушни и енергични. Те обичат децата, умни са и лесно се поддават на обучение.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари