Мъже, стойте далеч от бръснача! Изследване установи, че брадатите представители на силния пол са най-сексапилни. Данните са категорични: жените намират един и същ мъж за по-привлекателен, когато е с 10-дневна брада, вместо когато е избръснат. Учени от Австралия показали на стотици жени и хетеросексуални мъже снимки на 10 мъже в различни етапи на растеж на брадата и ги помолили да оценят снимките според привлекателността, мъжествеността, здравето и потенциалните способности за създаване на дете.

Всеки мъж бил сниман избръснат, с петдневна, с десетдневна брада и с гъста брада. Мъжете с 10-дневна брада се оказали най-популярни сред 351 изследвани жени, а мъжете с гъста брада получили най-висока оценка за родителски потенциал, както от жените, така и от 177-те хетеросексуални мъже. Мъжете с набола брада били най-непривлекателни както за мъжете, така и за жените във всички категории, показва изследването.

Лошото обаче е, че според друго проучване, цитирано от вестник „Daily Star“, всички видове лицево окосмяване състаряват представителите на силния пол с десет години. Наболата лицева растителност прави мъжа да изглежда по-стар с три години, козята брадичка – с четири, а мустаците – с пет, твърдят авторите му от „Краун“ – водещата клиника за трансплантация на коса във Великобритания.

За целите на проучването специалистите са показали на 300 души снимки на известни мъже, които редовно променят лицевото си окосмяване. Участниците в теста е трябвало да посочат колко възрастни изглеждат знаменитостите в зависимост от това дали са гладко избръснати, с мустаци, с набола брада, брада или гъста брада.

Оказало се, че гъстите бради, като тази, която наскоро си отгледа бившата футболна звезда Рой Кийн, най-много състаряват мъжете, прибавяйки до десет години към актуалната им възраст. Кийн, който е на 43 години, е оценен като 50-годишен с гъста брада и като 40-годишен с гладко избръснато лице.

Друг бивш футболен ас – 39-годишният Дейвид Бекъм, според участниците в теста изглежда на 35 години, когато е обръснат, и на 40 с настоящата си добре оформена брада. С набола брада 28-годишният Робърт Патинсън според участниците в теста със снимките изглежда на толкова години, на колкото е. Когато е без лицево окосмяване, британският актьор се струва с три години по-млад на доброволците.

И като говорим за бради, няма как да не обърнем внимание на най-сексапилните популярни мъже с лицево окосмяване. Британският принц Хари оглави класацията, съставена отново от „Краун“, изпреварвайки холивудски знаменитости като Джордж Клуни и Брад Пит. Миналогодишният първенец, бившият футболен ас Дейвид Бекъм, заема второто място в тазгодишната класация. Следват холивудските звезди Джордж Клуни, Бен Афлек и Райън Гослинг.

Принц Хари въодушеви почитателите си, когато за пръв път се появи с брада миналия месец. И въпреки че одобриха новия му вид, британците сметнаха, че той състарява 31-годишния принц с минимум три години. Според сънародниците му брадата на Дейвид Бекъм го прави да изглежда с две години по-възрастен. Каква е истината – преценете сами. Ето 10-те най-секси популярни мъже с брада.


1. Принц Хари

2. Дейвид Бекъм

10-те най-секси популярни мъже с брада

3. Джордж Клуни

4. Бен Афлек

10-те най-секси популярни мъже с брада

5. Райън Гослинг


6. Хю Джакман

10-те най-секси популярни мъже с брада

7. Алистър Уилис

8. Брад Пит

10-те най-секси популярни мъже с брада

9. Джейк Джиленхол

10. Джейми Дорнан

10-те най-секси популярни мъже с брадаКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *